Bouw uw droomhuis in 9 maanden

Gijs Terlaak Poot

Category: Miscellaneous

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Staat u op het punt een huis te laten (ver)bouwen of zou u dit graag willen? Waar moet u dan op letten en waar kunt u mee te maken krijgen? Bouw uw droomhuis in 9 maanden staat vol met praktijktips die bedoeld zijn om de meest voorkomende en geldverslindende valkuilen bij nieuwbouw te vermijden. Ontdek wat er voor u belangrijk is, waardoor u een realistisch programma van eisen voor uw woning kunt samenstellen. Wanneer u weinig kennis of ervaring hebt met nieuwbouw (of met een grote verbouwing), zal dit boek u beslist heel wat geld en hoofdpijn besparen.

From the book

Bouw uw droomhuis in 9 maanden. Als u andere boeken over nieuwbouw leest is bouwen vaak meer een nachtmerrie. U leest termen als: "spannend avontuur", fouten, stress, complicaties, overschrijding van budget of tijd, "omdat er iemand aan uw kant moet staan". Kortom de afloop is vaak onzeker en de kans op ellende groot. Helaas blijkt dit vaak ook waar te zijn.

Als bouwen zo’n riskante onderneming is waarom zou u er dan nog aan beginnen? Veel mensen doen dat dan ook niet of kiezen voor de naar hun mening veilige methode van een "cataloguswoning" gebouwd door een grote en lang bestaande onderneming. Dat gaat vaak goed (maar ook niet altijd) en het "naar wens aanpassen" is meestal zeer duur of onmogelijk.

Veel mensen nemen een aantal dingen aan die in de praktijk vaak anders uitpakken, zoals: architecten, bouwbedrijven, verzekeraars en de plaatselijke overheid zijn ter zake kundig en erop gericht om uw belang zo goed mogelijk te dienen. Natuurlijk bestaan er goedwillende en deskundige vakmensen en klantvriendelijke ambtenaren maar helaas is niet iedereen zo.

Bedrijven hebben vaak wisselende medewerkers dus "behaalde resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst". Beoordelingen zijn niet altijd betrouwbaar want sommigen geven eigen vergissingen niet toe en leggen "de schuld" bij anderen. Wat u wel volledig zelf in de hand hebt is uw eigen voorbereiding en uw eigen communicatie.

De hoofdstukken in dit boek hebben een volgorde om het gehele proces zo vlot en efficiënt mogelijk te doorlopen. Met een afloop die zoveel mogelijk overeenkomt met wat u voor ogen had.
Want na het bouwen gaat u er wonen en/of werken, wellicht voor de rest van uw leven. Dan "beleeft" u uw woning, of bedrijfspand, of vakantieverblijf, liefst zo aangenaam mogelijk.

About the author

"Faalkosten kunnen soms oplopen tot wel 20% van de totale bouwsom en u betaalt daarvoor. Ik heb in ruim 40 jaar veelzijdige ervaringen opgedaan die ik heb toegepast in mijn bouwactiviteiten. De valkuilen waar ik zelf ben ingetrapt of waar ik anderen in heb zien lopen zijn verwerkt tot een systematische volgorde van tips. Inmiddels ben ik mede-eigenaar van een bouwadviesbureau en help ik u graag om een -voor u- optimaal resultaat te behalen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Bouw uw droomhuis in 9 maanden

Author:

Gijs Terlaak Poot

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

188

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

11-04-2014

ISBN:

978-94-022-0702-6 / 9789402207026

Price:

€ 20,99

Language

Dutch