Van Wit naar Wit - De cirkel in de Martial Arts

Dave H. Porcelijn

Category: Sports and Games

€ 18,75
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Iedereen bepaalt zijn of haar weg. De weg van en binnen de Martial Arts is echter oneindig, net als een cirkel. Het doel is niet om ergens te komen, maar om de weg te gaan. Iedereen gaat bij het beoefenen van Martial Art, Karate, Judo, Aikido enz. door een aantal fasen. Hoe beleef je deze fasen, wat zijn de uitdagingen? Wanneer is een doel bereikt en wat komt er daarna?

Dit boek beschrijft de fases, uitdagingen en dingen die je ‘moet’ weten. Het leert je nadenken over jouw uitdagingen en doelen binnen jouw Martial Art.

From the book

Misschien gaat het hier niet zozeer om het weten, maar meer om een idee te krijgen hoe het is als senior en straks als voorbeeld. Het kan best zijn dat je als hulpleraar, senpei, de sensei helpt. Dat vergt een andere kijk op het uitvoeren van technieken dan dat je het zelf doet. Jij ziet dingen bij anderen die zij zelf niet zien. Het leuke is dat je dan ook ineens dingen gaat zien die je bij jezelf nog niet had opgemerkt en dat ook nog kunt verbeteren. Je zult hierdoor een inzicht verwerven over dezelfde techniek, uitgevoerd door een beginner en een gevorderde. Waarom zijn er verschillen? Is dat alleen fysiek of komt er meer bij kijken. Je gaat leren wat het mentale aspect bij de uitvoering van technieken is en je gaat verschillen zien tussen het lopen van een figuur en het lopen van een Kata.

Vergis je niet, het feit dat je de stappen van beginner en volger nu al hebt doorlopen, geeft aan dat je een groot doorzettingsvermogen hebt en een goede motivatie. Kijk maar eens om je heen, hoeveel leerlingen die er op zaten toen jij net begonnen was zijn er nog? Veel van hen hebben al opgegeven, dus dat kan je in je zak steken, je bent een doorzetter.

Nu komen echter de vragen van: Hoe lang duurt het nog voordat ik nu een bepaald niveau haal in plaats van wanneer doe ik weer examen? Ben ik nu echt vooruit gegaan? Wordt het niet te saai?

About the author

"Ik ben geboren in 1958 in Hillegom. Ik was als kind altijd wel een vechtersbaasje. Toen ik 8 jaar was, begreep mijn vader dat hij dit in goede banen moest gaan leiden en leek het hem goed om op Judo te gaan. Na een aantal jaren Judo stapte ik op mijn 15e jaar over naar Karate. Ik ben nooit meer uit deze Martial Arts weg gegaan. Mijn eerste boek heette Help, ik doe Karate en gaat over ouders en kinderen die verzeild raken in Karate. Nu, na 25 jaar lesgeven en bijna 50 jaar Martial Arts, verschijnt mijn tweede boek. "

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Van Wit naar Wit - De cirkel in de Martial Arts

Author:

Dave H. Porcelijn

Category:

Sports and Games

Number of pages:

194

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

18-04-2014

ISBN:

978-94-0220-705-7 / 9789402207057

Price:

€ 18,75

Language

Dutch