Beeldspraak - Spraakbeeld - Nabeeld

Geert Nijland en Trees Lukkenaer

Category: Poems

€ 15,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Na de delen ‘In Ovens Groen ...’ en ‘Dit komt er van mijn Boerderij’ nu een derde deel: ‘Beeldspraak – Spraakbeeld – Nabeeld’. In dit boek beelden een schilder en een dichter dezelfde onderwerpen af. Het uitgangspunt zijn nagelaten schilderijen van Trees Lukkenaer (1940 - 2011) waar Geert Nijland passende gedichten van Emily Dickinson bij zocht. Hij vertaalde ze en schreef er teksten bij, geen uitputtende interpretaties, maar gedachten die opkwamen bij de samenstelling. In de poëzie van Emily zijn beelden die landschappen bij schilders en dichters oproepen prominent aanwezig. Zij wordt daarbij vaak filosofisch en psychologisch.

From the book
 

About the author

Geert Nijland: "Ik ben geboren te Klijndijk in 1942. Ik studeerde Landbouwkunde in Groningen en Sociologie in Nijmegen. Ik schreef naast mijn vakpublicaties diverse werken over poëzie; in 2000 een artikel in Cahiers Nederlandse Letterkunde, enkele bloemlezingen en in 2012 en 2013 samen met Jan Zwemer twee geïllustreerde vertalingen van gedichten van Emily Dickinson (Soest, Boekscout)."

Trees Lukkenaer (Amersfoort, 1940 - Renkum, 2011): zij was werkzaam in het Radboud Ziekenhuis te Nijmegen. Later werkte zij behalve in haar gezin als wijkverpleegkundige, en als hoofd. Trees was jaren voorzitter van de Zonnebloem, schilderde en tuinierde. Zij illustreerde een bloemlezing gedichten over landbouw van Geert Nijland en een boek van Nijland en Zwemer met vertalingen van Dickinson.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Beeldspraak - Spraakbeeld - Nabeeld

Author:

Geert Nijland en Trees Lukkenaer

Category:

Poems

Number of pages:

80

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

02-05-2014

ISBN:

978-94-022-0744-6 / 9789402207446

Price:

€ 15,95

Language

Dutch