Kiki wordt grote zus

Sharoni Bahadoer

Categorie: Jeugdboeken
  • (1)

€ 12,95
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Kiki heeft een onwijs leuke dag, samen met haar papa en mama. Ze zijn naar de ballenbak geweest en daarna zijn ze pannenkoeken gaan eten. Wat is het toch fijn met zijn drietjes. Maar dat zal niet lang meer duren. Papa vertelde net dat Kiki grote zus wordt. Ze krijgt een broertje of een zusje. Het klinkt allemaal erg spannend, maar Kiki snapt er eigenlijk helemaal niks van. Mama is hartstikke ziek en moet elke ochtend overgeven, dan is er toch helemaal geen tijd voor een baby? En tante Truus heeft een tijdje geleden ook een baby gekregen en haar baby slaapt de hele dag. Kiki snapt er helemaal niks meer van. Papa lacht en zegt: "Ik zal je alles uitleggen lieve meid." En papa begint te vertellen...

Uit het boek

Week 3: De baby kan gaan groeien in mama’s warme buik
De baby komt niet zomaar. Die moet eerst nog groeien. En er is geen betere plek dan in mama’s buik. Terwijl papa vertelt, stopt hij een kussen onder zijn trui.
"Haha," lacht Kiki, "nou groeit er een kussen in jouw buik."
"Klopt," zegt papa, "door een beetje van papa en een beetje van mama groeit er straks een baby in mama’s buik. Jij bent ook een beetje van papa en een beetje van mama." En papa tilt Kiki hoog op. "Jij zat ook in mama’s buik. In mama’s buik groeide je uit tot een prachtige baby, die niet kon lopen en niet kon praten. Nu ben je al een stuk groter. Je kan nu lopen en ook praten. En elke dag weer word je steeds een stukje groter en leer je steeds meer nieuwe dingen. Dat gebeurt ook met de baby. Maar de baby heeft geluk, die heeft een hele lieve grote zus, genaamd Kiki. En daar kan de baby ook heel veel van leren."
Kiki wordt er erg verlegen van. Maar ze vindt het wel steeds leuker. Ze is erg benieuwd naar hoe de baby groeit.
Papa vertelt om de paar weken hoe het met de baby gaat. Het is ook een beetje te veel om allemaal te onthouden.

Over de auteur

"De meeste vriendjes en vriendinnetjes van mijn dochtertje krijgen binnenkort allemaal een broertje of een zusje. Dit heeft mij aan het denken gezet. Hoe ga ik mijn dochter er op voorbereiden als dat bij ons ook zover is? Dit was voor mij de aanleiding om dit boek te schrijven. Eerder schreef ik de boeken: Kiki heeft bronchitis en Kiki viert haar eigen feestje."

Reviews

2016-05-31 12:30:19 | Door: Sabrina | Waardering:
Wat een ontzettend leuk boekje ! Nu we zwanger zijn van onze tweede kindje is dit het ideale boekje om onze zoon bij de zwangerschap te betrekken.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Kiki wordt grote zus

Auteur:

Sharoni Bahadoer

Categorie:

Jeugdboeken

Aantal pagina's:

44

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 20 x 20 cm

Verschijningsdatum:

02-05-2014

ISBN:

978-94-0220-765-1 / 9789402207651

Vaste prijs:

€ 12,95

Waardering:

  • (1)