100 one-hit wonders

Denis Michiels

Category: Miscellaneous

€ 18,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Voor wie graag eens grasduint in het muzikale verleden, is 100 one-hit wonders een uitkomst. Naast grote klassiekers zijn er tussen de eendagsvliegen ook heel wat vergeten pareltjes terug te vinden. Je hoeft echt geen muziekfreak te zijn om op te gaan in de verhalen rond de artiesten en de totstandkoming van de liedjes. Daarnaast krijg je er ook nog eens de top 5 uit de hitlijst bij van de dag waarop een bepaald nummer zijn hoogste notering kende. Zo kom je automatisch weer bij andere juweeltjes terecht. Om het allemaal nog wat herkenbaarder te maken, is ook een groot aantal originele singlehoesjes in dit werk opgenomen. Zet je schrap voor een ‘trip down memory lane’.

From the book

Chicory Tip – Son Of My Father (1972)

Deze Britse band uit Kent werd in 1968 opgericht door o.a. zanger Peter Hewson.
Na een paar geflopte singles nemen ze eind 1971 'Son of my father' op, een cover van 'Nachts Scheint Die Sonne' van Michael Holm. De opname gebeurt in George Martin's Air Studios.
Het nummer werd geschreven door Giorgio Moroder en Pete Bellotte, die later veel succes zouden hebben als producers voor o.a. Donna Summer, The Three Degrees, Blondie,...
Het is de eerste hit waarop de analoge Moogsynthesizer is te horen.
Na hun optreden in Top of the pops bereikte de single de nummer 1 in Engeland in februari 1972. Ook in de BRT Top 30 bereikten ze de top. In Nederland werd het een top 5-hit.
Omdat het succes na die ene hit uitbleef, viel de groep in 1975 uit elkaar. Er vormden zich verschillende bands die onder dezelfde naam bleven optreden. Peter Hewson nam nog een single op met Vince Clark van Depeche Mode en Yazoo. Tegenwoordig runt hij een dancing in Maidstone (Kent)...


De Vlaamse Top 5 van 15 april 1972 (BRT Top 30)

     1.      2     Chicory Tip – Son Of My Father
     2.      1     Sweet – Poppa Joe
     3.      3     Middle Of The Road – Samson & Delilah
     4.      4     Shocking Blue – Inkpot
     5.      5     Middle Of The Road – Sacramento

About the author

"Als 6-jarige zat ik al fascinerend te kijken naar al die rare mannetjes in ‘Toppop’: Slade, The Sweet, David Bowie... Sindsdien heeft de muziekmicrobe me niet meer losgelaten. Ik begon met het bijhouden van hitlijsten en verzamelde info over de artiesten. Ik was en ben nog steeds verslingerd aan het fenomeen radio. Later ben ik dan zelf radio gaan maken, startte met maatje Jim een discobar om uiteindelijk resident-DJ te worden in muziekcafé Saloed."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

100 one-hit wonders

Author:

Denis Michiels

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

134

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

09-05-2014

ISBN:

978-94-022-0783-5 / 9789402207835

Price:

€ 18,99

Language

Dutch