Cover voorkant
De kunst van het kameleon zijn
De kunst van het kameleon zijn

De kunst van het kameleon zijn

Piet Borms

Category: Thrillers

€ 19,65

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Commissaris Sam Todz, een uitgebluste, cynische misantroop bijt zich vast in de dubbele moordzaak ‘de diligence’. Zijn onderzoek zit muurvast. Er vallen meer slachtoffers. Het verhaal komt in een stroomversnelling. We volgen de speurder tijdens zijn onderzoek in de horecawereld, het hardrock-milieu. We vergezellen een verdachte in een parenclub, brengen een bezoek aan een rolstoelhoer, verzeilen in het circus, belanden aan de oever van het Hongaarse Balatonmeer. Zal Sam Todz klaarheid krijgen in het onontwarbaar kluwen? Zal hij het moorden kunnen stoppen of wordt de jager zelf wild?

Een thriller met een luguber randje en een plot om van te huiveren.

From the book

De vochtige kilte deed hem rillen. Het vuur in de kolenkachel? Gedoofd. Wat was er aan de hand? Zijn vriendin zat roerloos op een stoel naast de tafel. Bijna naakt. De resten van haar in flarden getrokken topje bedekten nog net één borst. Scherven van het serviesgoed op het aanrecht en op de grond. Er hing een weeë geur van urine. Vol afschuw zag Vic een plas geel vocht op de plankenvloer. In de sofa lagen pagina’s van de in stukken gescheurde dinsdagkrant. Rond één artikel: een vette rode cirkel.
Joan kwam langzaam overeind, glimlachte; eerder een mongolengrijns. Ze ging de slaapkamer binnen, deed de deur op slot.
‘Joan, wat is er?
Geen antwoord.
‘Wil je er met mij over praten?’
Geen reactie.
Vic nam het stuk krant, las het artikel met de rode cirkel.
 
Verdacht overlijden.
Zaakvoerder en zoontje dood aangetroffen in jacuzzi.
Op maandagmorgen 10 oktober deed Chantal S., verantwoordelijke van het onderhoudsteam van hotel De Diligence in Zomergem, een akelige ontdekking.
De 32-jarige zaakvoerder, de heer Edward De Moor en zijn 8-jarig zoontje werden levenloos aangetroffen in de jacuzzi van het hotel. Geen van beiden kon nog worden gereanimeerd. Er hing een scherpe chloorgeur.
Het parket kwam ter plaatse. Mogelijk is een technisch defect de oorzaak van dit dramatisch gebeuren. Toch wordt volgens de woordvoerder van de politie kwaad opzet niet uitgesloten.
Het parket wil voorlopig geen verdere gegevens meedelen. (PvD)
 
‘Joan, heb jij die man gekend? Dat kind?’
Absolute stilte.
‘Joan, je hebt hulp nodig. Doe die deur open. Alsjeblief.’
Niets.
‘Zal ik dokter Freia laten komen?’
Hij hoorde het klikken van de raamvergrendeling. Begreep het meteen, riep, ‘Joan! Nee!’Met zijn ganse gewicht gooide hij zich naar voor, als een stormram. Het hout van de omlijsting kraakte, brak. De deur zwaaide open.

About the author

"Ik ben geboren aan het einde van WOII in het Land van Waas.  Mijn jarenlange omzwervingen tussen kroeg, toneel  en reiswereld brachten mij in contact met boeiende figuren in fascinerende werelden. Veertig jaar lang schreef ik hen neer op bierviltjes, op de schaarse lege ruimte van reclamefolders, in beduimelde schoolschriften en op blocnotes. Daar hebben ze op mij gewacht.  Die naamlozen breng ik tot leven in mijn boeken."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De kunst van het kameleon zijn

Author:

Piet Borms

Category:

Thrillers

Number of pages:

218

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

16-05-2014

ISBN:

978-94-022-0797-2 / 9789402207972

Price:

€ 19,65

Language

Dutch