Cover voorkant
Duizend gevoelens
Duizend gevoelens

Duizend gevoelens

Sanne van der Eerden

Category: Novels
  • (12)

€ 17,75

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jessie is een onzeker meisje. Ze leidt een vrij rustig en saai leven met haar huisgenoot Anouk. Op het moment dat ze een nieuwe huisgenoot moeten kiezen, komt Jack in haar leven. Jack is homoseksueel. Het duurt niet lang voordat Jessie en Jack vrienden worden. Hij neemt haar mee naar zijn vaste homokroeg en laat haar zijn wereld zien. Daar begint Jessies ontdekkingsreis naar wie ze nu eigenlijk echt is.

From the book

Het is als een black-out. Als ik haar als in een waas op zie staan en naar de keuken zie lopen, weet ik dat ze naar boven is. Of heel misschien via de achterdeur naar buiten. Weg. In een opwelling bel ik Jack. Nog voordat ik goed en wel kan vertellen wat er is gebeurd zegt hij: "Ga naar haar toe." Meteen daarna hangt hij op. Ik staar naar de telefoon in mijn hand. Kijk naar de rest. Niemand merkt of ziet dat Laura al lang weg is. En dat ik hier alleen zit met een radeloos gevoel. Ik verman me en spreek mezelf toe. 'Jessie ga gewoon. Doe nou eens een keer iets ongelooflijks impulsiefs.' Ik drink mijn glas champagne in één teug leeg. Ik loop zo onopvallend mogelijk de keuken in en loop de trap op. Ik klop op de deur. Als hij opengaat is al mijn zelfverzekerdheid verdwenen. Daar staat Laura niet maar een heel ander meisje. Zwart haar, klein en knap.
"Hoi, als je voor Laura komt, die is op dit moment nogal druk", lacht ze. Mijn hart bevriest.
"Dat bepaal ik zelf wel", hoor ik Laura zeggen. Voor ik het weet staan we oog in oog. "Jessie." Ze spreekt mijn naam geschokt uit. Dit keer ren ik geen trap op maar af en neem de achterdeur om hier zo snel mogelijk weg te zijn. Alles wat ik dacht is gebroken. Alle moed die ik bij elkaar verzameld heb is afgebrokkeld. "Jessie!" In een waas van tranen zie ik Laura achter me aan rennen.
"Laat me met rust!", schreeuw ik. Ik zie dat ze stopt, en met trillende vingers bel ik Jack. "Kom me alsjeblieft halen."

About the author

"Ik ben geboren op 14 Juli 1990 in Nieuwegein. Schrijven vond ik eigenlijk altijd al leuk om te doen. Ik belandde na mijn middelbare school in de horeca en ben daar nooit meer uitgegaan. Toch bleef ik het leuk vinden om te schrijven. Op een middag besloot ik ervoor te gaan en dat resulteerde in dit boek. Een roman met een positieve boodschap."

Reviews

2021-01-22 12:47:11 | By: Claudia | Rating:
Duizend gevoelens komen boven drijven bij dit prettig te lezen boek. Gevoelens van liefde, onzekerheid, vriendschap, verwachtingen en vooroordelen etc. De eye opener die je krijgt bij het lezen dat het blijkbaar niet voor iedereen zo makkelijk is om voor zoiets moois als de liefde uit te komen. Het boek is erg prettig geschreven zelf had ik het gevoel het in één keer uit te willen lezen. Dit boek verdient zeker een vervolg.

2017-02-08 15:54:23 | By: kathy | Rating:
Super mooi boek die je in 1x wilt door lezen!

2015-05-04 20:55:41 | By: Cees | Rating:
Geweldig boek.
Leest snel. Je blijft je afvragen in hoeverre dit autobiografisch is.
Het boek gaat over een jonge vrouw die haar eigen gevoelens en geaardheid aan het ontdekken is.
Ik hoop dat Sanne doorgaat met schrijven.

2015-02-12 22:20:11 | By: Elinn | Rating:
Een intrigerend, boeiend en meeslepend boek, waarbij je eens een andere kant van relaties ziet. Het boek leest heerlijk weg zonder iets weg te nemen van de boodschap van het verhaal. Het boek bleef mij pagina na pagina boeien. Wanneer je bent begonnen wil je niet meer stoppen met lezen. Een echte aanrader en een super debuut van deze schrijfster!

2015-01-06 19:35:16 | By: Jessica Maes | Rating:
Nu zullen enkele mensen van hun stoel vallen, maar ik moest bij dit boek aan een merk voor baby kleding denken. Ik had namelijk zin om het logo van `LIEF!` op het verhaal te plakken.
Hoewel het hoofdthema vrijwel hard is, maakt Sanne er een zacht en heel lieflijk verhaal van.
In `Duizend gevoelens� word je meegenomen in het verhaal van Jessie. Deze vers afgestudeerde journaliste komt erachter dat ze ook wel gevoelens voor vrouwen kan hebben. Oelalala�. Ze zet de eerste stappen in het gay uitgaansleven, gaat confrontaties met haar omgeving aan en heeft een zeer sprankelende ontmoeting met een vrouw in het bijzonder..
Klinkt spannend, niet?
Wel het is echt een feel good boek en ik denk echt dat vele jonge meisjes van dit boek zullen peuzelen.
Nu een tegenhanger van het merk `LIEF!` is `STOER!` . En dat vind ik dit boek ook. Bedoel, je moet wel ballen hebben om met een boek met dit thema te debuteren.
En om het in eigen beheer uit te geven. Knap zeg!
Wel geef ik Sanne als tip mee om in haar volgende boeken het verhaal ietsje meer uit te diepen. Een vlotte schrijfstijl heeft te pakken en onverwachte wendingen kan ze al prima in een verhaal verwerken, nu mag het wel iets meer zijn.

Ps: Ik word niet gesponsord door Lief!

of stoer!

2014-08-15 09:38:19 | By: Han | Rating:
Het boek is makkelijk leesbaar en neemt je mee in de onzekerheid van de hoofdpersoon. Het is makkelijk geschreven en leest heerlijk weg. De boodschap die het boek brengt past goed in deze tijd! Acceptatie van homoseksualiteit. Knap gedaan.

2014-07-28 17:14:18 | By: Lara | Rating:
Duizend gevoelens is een feel good roman waar van alles in gebeurd. Het is niet alleen een ' coming out story ' maar ook een ontdekkingsreis van Jessie naar haar ware persoonlijkheid. Zodra je begint met lezen wil je niet meer stoppen. Heel mooi verhaal!

2014-07-26 14:18:51 | By: Thea | Rating:
'Duizend gevoelens', vlot en realistisch verhaal over de
sympathieke Jessie. Heerlijk boek met een feel-good einde. Heb het in een keer uitgelezen. Een aanrader

2014-07-21 23:12:13 | By: Kiki | Rating:
Tot het laatste woord een heerlijk boek! Leg je niet meer weg! De emoties en oplaaiende gevoelens van Jessie worden goed beschreven. Een echte aanrader!

2014-07-17 16:55:16 | By: Daniëlle | Rating:
'Duizend Gevoelens', toen ik het las was ik bang dat het zou gaan lijken op de boeken die al bekend zijn "het standaard uit de kast komen verhaal".

Maar op de realistische manier waarop dit boek is geschreven lees je het allemaal heel makkelijk weg en is het moeilijk om te stoppen. Wat dit boek een uniek exemplaar maakt.

Doordat elke emotie van Jessie tot in detail wordt beschreven maakt het, het heel gemakkelijk om jezelf in te leven in het verhaal. Dat maakt voor mij dit boek geweldig!

Conclusie: een echte aanrader dus!

2014-06-20 23:44:04 | By: Linda | Rating:
Een feelgood boek met een vlotte schrijfstijl en verrassende wendingen. Een verhaal dat je meeneemt in de wereld van Jessie, over vriendschap en acceptatie van homoseksualiteit. Je leeft al gauw met haar mee en wilt het boek niet meer neerleggen! Knap voor een debuut!

2014-06-16 19:57:08 | By: Hanneke | Rating:
'Duizend gevoelens' geeft heel goed aan dat je ten alle tijden je ware gevoel moet volgen, of mensen het er nu mee eens zijn of niet! Echte vrienden steunen je uiteindelijk in elke keuze die je maakt. In het boek Krijgt Jessie te maken met een rollercoaster aan gevoelens, wat haar alleen maar sterker maakt!

Het is een fijn geschreven boek waardoor het moeilijk is om het boek aan de kant te leggen.
Ik denk dat het een aanrader is voor heel veel mensen, maar vooral voor mensen die moeite hebben met het accepteren van zijn/haar geaardheid.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Duizend gevoelens

Author:

Sanne van der Eerden

Category:

Novels

Number of pages:

156

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

06-06-2014

ISBN:

978-94-022-0831-3 / 9789402208313

Price:

€ 17,75

Language

Dutch

Rating:

  • (12)