Systeem Crash

Gunter Van den Bossche

Category: Society

€ 18,65
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek zet ons huidig financieel-economisch systeem in haar blootje, en stelt waarom ons huidig systeem zowel psychologisch, sociologisch, ecologisch als economisch, fundamenteel onhoudbaar is.
Ons rentegebaseerd model wordt stap voor stap toegelicht, en in historisch perspectief geplaatst. Je krijgt inzicht in de historische evolutie van ons geldsysteem, en begrijpt waarom dat systeem het welzijn van mens en planeet meer en meer bedreigt.
Systeem Crash geeft een degelijke uitleg, en is met terechte verontwaardiging geschreven, recht uit het hart. Na het lezen van dit boek kijk je niet meer op dezelfde manier naar onze maatschappij.

From the book

Sinds de opkomst van de steden, 10.000 jaar geleden, is er veel veranderd. Steden zijn geëvolueerd van primitief samenhokken tot gouden kooien vol verlokkingen. De stad heeft onze manier van leven ingrijpend veranderd. Als een tamme vogel in een kooi zijn we verleerd om zelf voor ons voedsel te zorgen. Welke stedeling heeft überhaupt een tuin groot genoeg om zijn eigen voedsel te kweken, laat staan tijd om zich hiermee bezig te houden? Andere vaardigheden zijn in de plaats gekomen. In de stad worden we allemaal meer een specialist. Het leven in een stad heeft ongetwijfeld haar voordelen: het is voor velen gemakkelijker en comfortabeler, maar het maakt ons ook kwetsbaarder indien een zwarte zwaan neerdaalt. De vervallen en verlaten Mayasteden zijn daarvan een stille getuige uit het verleden.
Steden zijn ook een broeihaard van talent, een centrum van de beschaving waar het mooiste wat de mens heeft gecreëerd, te vinden is. Denk aan de talloze musea, de immense prachtige gebouwen die de hemel raken, en niet te vergeten de kunstwerken en andere meesterwerken uit de hand van briljante meesters en vakmensen.
Een stad bruist van het leven. Haar dynamiek is opzwepend, helemaal anders dan het rustieke platteland. Megasteden slapen niet; de klok rond is er bedrijvigheid te zien, te horen, te voelen. De stadsmens heeft zich ook aangepast aan het ritme van de stad; onderzoek bevestigt dat een stadsmens sneller stapt dan een plattelandsmens. Pas in een stad besef je: Time is Money.

About the author

"Ik studeerde milieubiologie aan de VUB, en milieuwetenschappen aan UGent. Als ecoloog had ik reeds een voorliefde voor complexe systemen; de stad, alsook onze maatschappij, kan je als een ecosysteem bekijken. Mijn talent om verbanden te leggen, mijn brede kennis en mijn nieuwsgierige aard om iets te doorgronden, brachten mij tot de denker, de schrijver, die ik nu ben: een klimaatexpert, een economist en ecoloog in één!"

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Systeem Crash

Author:

Gunter Van den Bossche

Category:

Society

Number of pages:

212

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

06-06-2014

ISBN:

978-94-022-0851-1 / 9789402208511

Price:

€ 18,65

Language

Dutch