De vaders van...

Muel van Bunge

Categorie: Sport en Spel

€ 19,35
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

In ‘De Vaders van…’ halen vaders herinneringen op aan hun eigen sportjeugd en vergelijken die met hoe zij hun kinderen nu begeleiden in hun sportbeleving. Dit levert een kleurrijk palet aan sportverhalen op. Van gestolen doelpalen tot een selectietoernooi op een Marokkaans strand. En natuurlijk mooie bespiegelingen over de potentie van het eigen kroost. In elk verhaal komt de vraag terug of de eigen sportjeugd verschilt met de begeleiding die ouders tegenwoordig aan hun kinderen bieden. Alle vaders zijn verbonden aan RVV Blijdorp, maar hun verhalen komen uit de hele wereld. Een van de auteurs is Sjoerd Mossou, onder meer bekend van het AD.

Uit het boek

‘Meester! Mijn veter.’ En ja hoor, daar ga ik tijdens de woensdagmiddagtraining voor de zoveelste keer door de knieën om de veters van een mini-pupil te strikken. Alsof dat de normaalste zaak van de wereld is. Als ik op zo’n middag bij RVV Blijdorp in Rotterdam om me heen kijk, dan is dat ook zo. Trainers, hulptrainers, contactouders, iedereen is druk doende om de aanstormende Robin van Persie’s en Daphne Kosters optimaal verzorgd het veld te laten betreden. Scheenbeschermertjes nog even nalopen, shirtje in de broek, handen uit de zakken en ballen maar. Toegegeven, ik ben medeschuldig, want ik strik die veter.

Over de auteur

“Met heel veel plezier schrijf ik al mijn hele werkende leven voor bedrijven, organisaties uit het maatschappelijk middenveld en tijdschriften. Vorig jaar verscheen van mijn hand Vandaag ben je een man geworden, een boek over hoe de Tweede Wereldoorlog de levens van mijn vader en grootvader beïnvloedde. Met evenveel plezier ben ik jaren geleden betrokken geraakt bij het voetballeven van mijn dochter Pop. Beide voorliefdes komen samen in De Vaders van ..."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De vaders van...

Auteur:

Muel van Bunge

Categorie:

Sport en Spel

Aantal pagina's:

116

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 20 x 20 cm

Verschijningsdatum:

20-06-2014

ISBN:

978-94-0220-872-6 / 9789402208726

Vaste prijs:

€ 19,35