Cover voorkant
Wat hebben ze ons wijsgemaakt
Wat hebben ze ons wijsgemaakt

Wat hebben ze ons wijsgemaakt

Dr. Daniëls Gerard

Category: Religion

€ 16,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De bijbelse boeken staan vol wonderlijke verhalen. Ze vertellen de geschiedenis van hoe God zich aan de wereld kenbaar maakte. Vandaag twijfelen velen aan het waarheidsgehalte van die verhalen waardoor het geloof haar eertijds ruime aanhang dreigt te verliezen. Wie nochtans die boeken herleest, met de huidige wetenschappelijke kennis in het achterhoofd, zal verrassend vaststellen dat die schrijvers gepoogd hebben de wetenschap van hun tijd nauwgezet weer te geven. De verhalen verhullen werkelijk gebeurde feiten, weliswaar door de ogen van die tijd waargenomen en met hun denkwereld omweven. De bijbel blijkt een wetenschappelijk boek dat het gelovig denken een stevige basis verleent.

From the book

Mozes was inderdaad een ontwikkeld man want hij werd opgevoed aan het koninklijk Hof. Toen echter zijn beschermheer stierf, was zijn veiligheid niet meer gewaarborgd en vluchtte hij naar de woestijn bij de bedoeïenen. Bij het vernemen van het harde slavendom voor zijn joodse medebroeders, keerde hij naar Egypte terug om de vrijlating te bepleiten. Tijdens de jarenlange tocht door de woestijn gebruikte hij meermaals de kennis die hij bij de bedoeïenen had opgedaan. Zo sloeg hij met zijn staf op de rots en plots spoot er water uit waaraan de dorstige Israëli en hun vee zich konden laven. Het waterslaan uit een rots was ook bij de bedoeïenen reeds gekend. Als men hard op de rots inbeukt, springen er brokstukken af waardoor de onderliggende poreuze kalklaag te voorschijn komt. Die bevat het in de berg opgeslagen watervolume dat meteen een uitweg vindt. Voor de onwetende Israëli moet het wel als een wonder zijn overgekomen en de auteurs hebben het later waarheidsgetrouw, zoals het hen werd overgeleverd, neergeschreven.

About the author

"Geboren in 1933 te Oostende en na universitaire studies waar ik tot sportarts promoveerde, kende ik een boeiende loopbaan. Ik begeleidde topatleten tijdens wereldtoernooien en als Olympisch arts op diverse O.S. Ook wetenschappelijk excelleerde ik op internationale congressen en door sportmedische publicaties. Na mijn actieve loopbaan begon ik, in navolging van andere wetenschappers, na te denken over de levensvragen. De analytische lezing van de Bijbel is er de weerslag van."

Reviews

2011-03-04 15:38:25 | By: Boris
Triest dat de Bijbel nog steeds niet serieus genomen wordt.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Wat hebben ze ons wijsgemaakt

Author:

Dr. Daniëls Gerard

Category:

Religion

Number of pages:

144

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

17-10-2008

ISBN:

978-90-883-4521-0 / 9789088345210

Price:

€ 16,45

Language

Dutch