De Gele Autobus en andere verhalen

Gerda Bijlsma

Category: Youth books

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In dit boek vind je allerlei verhalen voor peuters en kleuters. Zo lees je over een spannende, onverwachte reis met een gele autobus, leer je Jan de vuilnisman kennen die gaat staken, lees je over de bakkerszonen die zo ijverig zijn dat alles fout gaat en krijg je misschien wel medelijden met het snoepmannetje dat heel dik is en zomaar wegrolt. Wil jij weten welk spinnetje er nou geen mooie spinnenwebben kan maken en waarom een stoplicht de kluts kwijt is? Dan moet je zeker dit boek lezen!

From the book

Op een mooie zomerse dag zat de buschauffeur achter het stuur van bus 1 naar Luttelberg. Hij was in een goede bui en hij maakte met iedereen die in zijn bus stapte een praatje. De mensen waren blij met het mooie weer en iedereen was vrolijk.
Maar de mensen bleven niet lang vrolijk, want de bus stopte niet bij de haltes waar mensen uit moesten stappen. De mensen drukten op de bel en riepen boos naar de chauffeur dat hij de bus moest laten stoppen. De mensen wilden naar hun werk of naar de markt in Luttelberg en de kinderen moesten naar school. Iedereen begon door elkaar te roepen en luid te mopperen. Maar de buschauffeur begreep er ook niets van. Hij trapte bij elke halte steeds op de rem, maar er gebeurde helemaal niets.
De bus reed verder en verder, totdat de bus plotseling midden op een heel groot grasveld stopte en niet meer verder reed. De mensen waren erg boos, ze wilden uitstappen maar ze wisten niet waar ze waren en hoe ze terug moesten naar het station. Nergens waren andere bussen. Ze mopperden op de chauffeur, maar zelfs de buschauffeur wist niet waar hij was. Toen begrepen de mensen ook wel dat er niets aan doen was.
Maar het was mooi weer, de zon scheen en de mensen begonnen het zo langzamerhand toch wel een avontuur te vinden. Vooral de kinderen vonden het erg spannend. Ze stapten als eersten uit de bus en de grote mensen volgden. Een mevrouw pakte boterhammen uit haar tas, een mijnheer pakte een appel en een peer uit zijn koffer en de kinderen pakten hun lunchpakketjes uit hun rugtas. Jassen en kleden werden op de grond gelegd, de mensen deelden eten en drinken met elkaar en het werd zowaar een gezellige picknick. De kinderen gingen voetballen en grote mensen die elkaar helemaal niet kenden begonnen zomaar met elkaar te praten. Maar de buschauffeur voelde zich helemaal niet op zijn gemak.

About the author

"Ik ben op 15 januari 1948 in Amsterdam geboren. Sinds 1968 woon ik in Purmerend. Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en drie kleinkinderen. Ik maak schilderijen en tekeningen en maak beelden van speksteen, en ik exposeer regelmatig. Kinderverhalen schrijven gaat eigenlijk vanzelf. Ik krijg een idee, schrijf het op en langzamerhand ontstaat een verhaal. Door het schilderen en tekenen ben ik op het idee gekomen om mijn verhalen zelf te illustreren."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Gele Autobus en andere verhalen

Author:

Gerda Bijlsma

Category:

Youth books

Number of pages:

52

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

11-07-2014

ISBN:

978-94-022-0937-2 / 9789402209372

Price:

€ 14,45

Language

Dutch