Open boek - Bijzondere verhalen van doodgewone mensen

Mary Sjabbens

Category: Stories
  • (1)

€ 15,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Nieuwe mensen ontmoeten we niet enkel op het werk of op de sportclub, maar ook via social media. Met dank aan Twitter ontmoet Mary Sjabbens veel mensen. Een aantal van hen heeft via een intensieve mailwisseling hun verhalen met haar gedeeld, zonder dat zij elkaar hebben ontmoet. Uit deze contacten zijn de zeer persoonlijke, rakende verhalen en gesprekken ontstaan die je in Open boek- bijzondere verhalen van doodgewone mensen kunt lezen. Ook Mary’s eigen verhaal mag in dit boek niet ontbreken. Daarmee is alles begonnen voor haar: een eigen site, mooie online ontmoetingen én bijzondere verhalen.

From the book

Ons contact ontstond op Twitter. Daarna gingen wij verder via mail omdat Twitter toch wat te beperkt is om lange gesprekken te voeren. Al snel werd de mailwisseling heel intensief. D. schreef mij haar levensverhaal. Een verhaal vol hobbels, worstelingen, verdriet en onzekerheden. Steeds had ze het in haar mails over haar ‘gesloten boek’. Nooit eerder heeft ze daar over willen en kunnen praten. Toch heeft ze op een gegeven moment de knoop doorgehakt en mij dat stuk van haar leven beschreven waar niemand, zelfs haar vrienden en vroegere therapeuten niet, ooit iets over heeft gehoord.
Ik was al aangedaan door haar levensverhaal maar toen ik las wat haar ‘gesloten boek’ inhield was ik totaal van slag. Ik had tijd nodig om mijn verdriet om D. te laten bezinken. Het kippenvel en de misselijkheid kreeg ik niet weg. Zelfs nu, terwijl ik dit schrijf, zit ik met een brok in mijn keel en gaan de rillingen niet weg. D. wilde heel graag dat ik over haar ‘gesloten boek’ zou gaan schrijven want zo vond zij, zij is vast niet de enige die zoiets dergelijks heeft meegemaakt.

About the author

"Als bijna-kerstkindje kwam ik in 1967 ter wereld. Van jongs af aan wist ik dat ik maatschappelijk werkster wilde worden. Echter, door omstandigheden werd ik noodgedwongen thuis de gezinsmanager. Een aantal jaren geleden begon ik met een eigen, gevarieerde website. Sindsdien is bloggen mijn grote passie. Naast gesprekken en bijzondere verhalen van doodgewone mensen staat ook een zeer persoonlijk verhaal in mijn boek."

Reviews

2014-08-12 13:57:10 | By: Mies Fijling | Rating:
Wat een mooie en moeilijke verhalen heeft Mary Sjabbens hier opgetekend. Prachtig. Zij weet als geen ander mensen op hun gemak te stellen, zodat ze aan de praat gaan en hun wederwaardighedendie vaak al jaren verzwegen werden, te vertellenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Open boek - Bijzondere verhalen van doodgewone mensen

Author:

Mary Sjabbens

Category:

Stories

Number of pages:

98

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

18-07-2014

ISBN:

978-94-022-0958-7 / 9789402209587

Price:

€ 15,95

Language

Dutch

Rating:

  • (1)