Cover voorkant
Flarden van een liedje
Flarden van een liedje

Flarden van een liedje

Elsbeth Fokke

Category: Novels

€ 19,45

Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Sander, een verslaafde musicus ligt in het ziekenhuis en beleeft een nachtmerrie, waar hij niet uit kan komen. Wie zegt: "Afspraak vergeten, verkeerde keuze, overplaatsing uitgesteld!?" Hoezo, wat, waarheen! Dood!? Kan niet, onmogelijk! Moet hij iets goedmaken via zijn broer Maarten? Die ziet hem aankomen en wat heeft dat nou voor nut! Dat is toch gedoemd te mislukken! De gids Tobias beweert: Geef één mens liefde en je bent begonnen aan de hele wereld. Twee verhalen in één: de reis en de ‘bemoeienissen’ van Sander en de geschiedenis van Maarten en Josefientje.

From the book

"......Jij moet Maarten iets met zijn liefde laten doen. Het is jouw taak iemand te zoeken,die dat waard is. Eentje is genoeg. Kleine mensen moeten simpel te werk gaan. In het groot wordt liefde gauw onoverzichtelijk. Zoek bij de liefde, die Maarten te geven heeft een bewustzijn dat het waard is en beide zielen zullen stralen in hun omgeving, het licht zal zich voortplanten en de hemel zal juichen om de behaalde overwinning." "Ik moet mijn broer helpen iemand te vinden, die net zulke problemen en moeilijkheden heeft als ik had, die het waard is om geholpen te worden en dan moet ík zorgen dat ze elkaar ontmoeten? Als gedachte! Hoe moet ik me dat voorstellen en hoe weet ik dat ik het juiste doen in hun hoofd?" ’t Leek een hachelijke onderneming. "Je staat nog steeds in verbinding met je broer, jouw goede raad en gedachten moeten zijn goede raad en gedachten worden." "En waar haal ik zo iemand vandaan? Een verslaafde? Dringen goede gedachten daarin door?" "Niemand is zomaar verslaafd:, corrigeerde Tobias, "jij moet enkel in die kring iemand uitzoeken, die daarvoor geschikt is." "Maarten is geen type om daar op zoek te gaan en de mensen, die ik kende, interesseren zich niet voor hem."Dat waren twee verschillende werelden. Hij wilde Maarten best helpen, maar hem opzadelen met een junk, met liefde nota bene...!! Tobias keek hem doordringend aan. Er wás een naam, hij was bang die uit te spreken. Te moeilijk, te ingewikkeld, dat lukte nooit; was er niet wat gemakkelijkers? De naam bleef hangen, er was geen andere. Levensgroot als in neonletters zag hij die naam nu voor zich; hij kon er niet meer omheen. "Josefientje,"zei hij en schrok. Wat moest hij met Josefientje ?

About the author

"Schilderen met woorden, noem ik het. Schrijven, situaties neerzetten, het verhaal zien groeien, dat blijft een hobby. Als vijfjarig kind wilde ik ‘auteur’ worden. Het kwam er niet van, andere tijd, oorlog, later te druk. Schrijven was raar, dan had je ‘verbeelding’. Nu heb ik er tijd voor, het kan en mag en ik schrijf over zaken die mij raken, de worsteling met een verslaving en... eruit komen! Twee verhalen waarin gewone en spirituele werkelijkheid samengaan."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Flarden van een liedje

Author:

Elsbeth Fokke

Category:

Novels

Number of pages:

284

Illustrated:

No

Format/size:

Hardcover 12,5 cm x 20 cm

Release date:

17-10-2008

ISBN:

978-90-883-4433-6 / 9789088344336

Price:

€ 19,45

Language

Dutch