Mijn bijzondere band met dieren

Clara van Donkersgoed

Category: Animals

€ 15,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Clara heeft een verzameling verhalen opgetekend over de dieren waar ze mee in aanraking kwam in haar jeugd. Hoewel er soms nare dingen gebeurden met de dieren op de boerderij waar Clara opgroeide, schetst Clara in haar boek een vriendelijke en humoristische sfeer. De verhalen zijn, ondanks dat ze zich afspelen in het verleden, levendig en beeldend geschreven.

From the book

Als ik zo nu en dan tussen het voeren door de schuur in kwam riep ik: "Knar kom eens hier." En dan kwam Knar.
Dan ging ik met mijn voeten op de rand van een plank staan zodat ik wat hoger kwam en dan liet ik me voorover het hok inzakken over de bovenste plank heen. Dan kon ik precies bij Knar zijn kop komen en dan roste ik met mijn vingers door het harde haar, heerlijk vond hij dat. Als ik dat bij Knorretje deed ging hij, als dank leek het wel, als een gek wat rondjes rennen. Ik vuurde dat ook meteen aan, dan klapte ik in mijn handen en riep: "Mooi Knorretje goed zo." Van lieverlee ging hij het op mijn commando doen, dan riep ik: "Knorretje, even dansen." Daar ging hij, heen en weer van binnen naar buiten en omgekeerd. Soms draaide hij een pirouette zo snel dat ik dacht, nu is hij vast duizelig. Prachtig vond hij het dat ik zoveel aandacht voor hem had. Na een poosje riep ik dan: "Ho maar Knorretje, het was weer heel mooi." Dan krabbelde ik hem weer even lekker op zijn kop. Een tijd later vertelde ik het een keer in huis, dat Knorretje kon dansen. Toen moest ik eerst uitleggen wie Knorretje dan wel was. "Wel, dat is één van de keuen in de schuur," zei ik, "en de ander heet Knar." Ze gierden het uit van het lachen, zoiets hadden ze nog nooit gehoord, dat varkens een naam hadden. "Nou," zei ik, "koeien hebben toch ook vaak namen, zoals Betje 1 en Betje 2." Later hoorde ik dat het eigenlijk Betsie was. Ze lachten nog veel harder… ik lachte maar een beetje mee, het was eigenlijk best leuk zo. 

About the author

"Ik ben geboren in 1935 in een klein gehucht op de Veluwe. Van kinds af aan heb ik mijn best gedaan om de mensen te overtuigen dat ze op een andere manier met dieren om konden gaan. Ik liet zien dat dieren gevoel hebben en dat ze blij en gezond worden als ze goed verzorgd en met respect behandeld worden, maar vaak werd ik uitgelachen. Toch heb ik me er nooit bij neergelegd dat het alleen maar beesten waren."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mijn bijzondere band met dieren

Author:

Clara van Donkersgoed

Category:

Animals

Number of pages:

92

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

25-07-2014

ISBN:

978-94-022-0968-6 / 9789402209686

Price:

€ 15,95

Language

Dutch