Koffie met likeur

Thea Uri

Categorie: Gedichten
  • (2)

€ 14,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Een persoonlijke zoektocht verwoord in poëzie
In Koffie met likeur beschrijft Thea Uri op indringende en heldere wijze haar ervaringen op de PAAZ. In de vorm van elfwoorden gedichten, de zogenaamde elfjes, vertelt zij hoe depressief en angstig zij was. Ook komen haar contacten met medepatiënten en haar worstelingen met diverse therapieën aan bod. Gelukkig beginnen er gaandeweg het boek steeds meer lichtpuntjes zichtbaar te worden. Tenslotte wordt duidelijk hoe zij, ondanks af en toe een terugval, haar depressie leert te overwinnen. Deze dichtbundel, die leest als een verhaal, zal u als lezer zeker raken.

Uit het boek

Verbergen
Veilige manier
Vooral niet voelen
Of emoties laten zien
OverlevingsstrategieOver de auteur

"Ik ben geboren in 1964 en woon in Dedemsvaart. Voordat ik werd getroffen door een depressie, werkte ik als leerkracht op een basisschool. Door een samenloop van omstandigheden stortte ik een aantal jaren geleden in. Ik belandde op de PAAZ. Tijdens deze emotionele periode ben ik begonnen met het schrijven van gedichten. Deze gedichten blijken niet alleen voor mijzelf waardevol te zijn, ook anderen kunnen er wellicht iets in herkennen en er steun aan ontlenen."

Reviews

2014-11-16 22:21:19 | Door: Michel Oskam | Waardering:
Geweldig indrukwekkende gedichten. Gedurfd om zo jezelf te laten zien en tegelijk is dat de kracht die Thea Uri uitstraalt.

2014-10-10 12:20:06 | Door: Augusta F. Weber
In het Dagblad van het Noorden van 10 oktober 2014 staat op bladzijde 3 (!) een heel mooi en interessant en duidelijk interview met de schrijfster door Inki de Jong. De bijbehorende foto laat een prettig gezicht zien van een jonge vrouw met heldere blauwe ogen. Hoewel ik, op twee na, de elfjes niet heb gelezen, wil ik wel kenbaar maken, dat het interview me heeft geraakt. Hierdoor is volkomen helder geworden, waarom Thea de elfjes heeft geschreven.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Koffie met likeur

Auteur:

Thea Uri

Categorie:

Gedichten

Aantal pagina's:

60

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

12-09-2014

ISBN:

978-94-0221-040-8 / 9789402210408

Vaste prijs:

€ 14,45

Waardering:

  • (2)