Lieve, lieve opa...

Elsina Neutel

Category: Bereavement

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Opa is jarig en dat moet gevierd worden! Op het feest is het een en al gezelligheid, de familie heeft nog geen idee wat hun de komende weken te wachten staat. Eva, een van de kleinkinderen, is zestien en zit in het laatste jaar van de havo. Als ze te horen krijgt dat haar opa in het ziekenhuis ligt, komt ze voor het eerst in aanraking met spanning en verdriet in de familie.

From the book

Ik kijk naar een man, een man in een ziekenhuisbed, een verzwakte man. Maar dat is opa toch niet?! Dat kan niet! Nee, opa is sterk, sterk en vreugdevol. Deze man heeft glazige ogen, is vermagerd en reageert eigenlijk niet op onze binnenkomst. Dat kan opa niet zijn. Ik voel het bloed uit mijn gezicht trekken, snel leun ik tegen de muur aan, bang dat ik op de grond val. Snel komt oma naar me toe en neemt me mee naar een stoel. Ik ga zitten. Al mijn energie gaat door mijn voeten de grond in. Nu ben ik leeg, echt leeg. Mijn hoofd leg ik in mijn handen, ik kijk naar beneden. Ik voel een hand op mijn rug. “Het komt allemaal wel goed”, zeg mama rustig, “Het komt allemaal wel goed.” Ik wil schreeuwen tegen haar en zeggen: Nee het komt niet goed, kijk dan! Dit komt toch niet meer goed! Dit is opa niet, nee dit is iemand anders! Opa is een held op zich. Geen oude man in een ziekenhuisbed! Nee, mama, het komt niet goed.

About the author

"Ik geboren op 26 augustus 1995, in het mooie Drachten. Ik studeer Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) aan de Viaa in Zwolle. Op een warme zomerdag in augustus 2008 is mijn droom ontstaan om op een dag mijn eigen boek in de boekenkast te hebben staan en nu is het zover. Ik presenteer jullie vol enthousiasme en trots mijn eerste boek, Lieve, lieve opa…. Veel leesplezier!"

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Lieve, lieve opa...

Author:

Elsina Neutel

Category:

Bereavement

Number of pages:

72

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

19-09-2014

ISBN:

978-94-0221-094-1 / 9789402210941

Price:

€ 14,45

Language

Dutch