Dichtbij het hart van de gemeente

Terena Spijker-Kroon

Category: Religion

€ 15,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Je raakt voor het eerst óf opnieuw zelf onder de indruk van het goede nieuws van Gods Koninkrijk wanneer je dit boek leest. Het investeren in leiderschap, het leren lezen van de Bijbel en het inzetten van de door God gegeven gaven tot opbouw van Zijn gemeente, zijn de de drie uitgangspunten van het boek ‘Dichtbij het hart van de gemeente’. Terena Spijker-Kroon ondersteunt geloofsopbouw met een relevante boodschap voor het hart en dagelijks leven.
Dit boek is informatief bedoeld voor huiskringen, vernieuwing in kinder-/jeugdwerk en persoonlijke Bijbelstudie. De objectieve en praktische handleiding, in combinatie met de eigen videoblog op YouTube waarop uitwerkingen staan van bijbelstudies, geeft je veel informatie om het zelf/samen op te pakken.

From the book

Achtergrond bij het tot stand komen van ‘Dichtbij het hart van de gemeente’

(...)
We waren op zoek naar nieuw materiaal, waarbij we vooral ook het gemeenschappelijk verlangen hebben ontvangen van God om verdieping te zoeken. Ik heb voorgesteld aan de kring en de kringleiding om het traject wat ik doorlopen heb bij het kerstverhaal eens uit te proberen als groep.
 
Ik heb een evaluatie gedaan van ‘gewone’ kringavonden met een analyse om een evenwichtige en veelzijdige avond te krijgen:

  • welke soort onderdelen (Dichtbij…) krijgen in de huidige situatie veel tijd en ruimte tijdens een kringavond en wat is nog onderbelicht?
  • wat gaat er wel heel goed en willen we uitbouwen naar meer?
  • op welke niveaus communiceren we met elkaar en waar willen we naar toe?
  • welk soort leiderschap is geschikt voor de desbetreffende groep?
  • hoe geven we vorm aan het verlangen naar diepgang en naar het verlangen om geliefd te zijn door God en elkaar?
Dit is gegaan in combinatie met de eerste try-out met dank aan diverse kringleden voor de evaluatiepunten: "indikken vragen" en "meer ruimte om van hart tot hart in gesprek te gaan met elkaar na een goede verdieping in de Bijbeltekst".
 
Vervolgens was onze dochter nieuwsgierig naar wat ik aan het doen was en wilde ze ook meedoen. Toen kwam het idee voor een toepassing voor kinderen, als ook voor kinderen die meer-/hoogbegaafd zijn. De werkvormen had ik al eens eerder bedacht en zo is de toepassing ontstaan voor kinderen/jeugd.
 
Wat mij ook hierbij heeft geïnspireerd is om medewerkers te vragen waar hun gaven en talenten liggen die God heeft gegeven tot opbouw van de gemeente. Ja, het is een organisatorische omslag in denken, maar het levert meer passie op wanneer je daarin kunt samenwerken. Zo heb ik een poos gitaar gespeeld bij de kidstijd voor twee samengevoegde groepen. De rest van het programma deed andere leiding. Als leiding is het goed om elkaar aan te vullen en zo de groep tot zegen te zijn.

About the author

"Ik, geboren in 1976, ben getrouwd en heb 2 prachtige dochters. Aan de Evangelische Theologische Hogeschool heb ik het zendingsjaar gevolgd en vier jaar de Evangelische Toerusting School op zaterdag doorlopen. Onder de indruk geraakt van het goede nieuws dat Jezus bracht en onder andere het boekje ‘Preken is prachtig’ heeft het mij geïnspireerd om een toepassing te maken voor huiskringen, kinder-/jeugdwerk en persoonlijke Bijbelstudie. Kernwoorden zijn voor mij: toerusting, vernieuwing, verdieping, verbondenheid en verspreiding."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dichtbij het hart van de gemeente

Author:

Terena Spijker-Kroon

Category:

Religion

Number of pages:

94

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

19-09-2014

ISBN:

978-94-0221-095-8 / 9789402210958

Price:

€ 15,45

Language

Dutch