De reizigers

Marja Vos

Category: Novels
  • (7)

€ 17,55
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Zeven mensen die elkaar nog niet kennen maken samen een rondreis door Oost-Turkije. Ze vormen een hechte groep en bouwen in korte tijd een intense relatie met elkaar op. De reizigers blijken allemaal een zorg of probleem te hebben en besluiten elkaar in vertrouwen te nemen. Kunnen ze het oplossen? En kan er toch nog genoten worden van deze boeiende reis?
Marja Vos neemt de lezer mee naar een andere wereld. Ook haar dertiende boek is weer een boeiend verhaal.

From the book

Iedereen was op tijd. Nu was het namen oefenen. De gids heette dus Rayan. Dat had ze al onthouden. Er was een echtpaar aanwezig van een jaar of vijfenzestig. Zij stelden zich voor als Paul en Marion. Wat verlegen zei zij dat ze Ilonka heette. Verder was er nog een echtpaar van een jaar of dertig. Zij heetten Jos en Jennifer. En verder waren er nog twee personen die ook alleen reisden. Een vrouw van een jaar of vijftig die zich voorstelde als Corry en een man van een jaar of dertig die zei Daan te heten. Ze besefte dat ze met haar achtentwintig jaren de jongste van de groep was. Waarom zouden die andere twee alleen reizen?
Rayan legde uit dat ze met dit kleine, maar selecte, gezelschap een prachtige reis zouden gaan maken, maar hij wilde de reizigers eerst wat informatie geven. Er werd gesproken over een fooienpot en verder wilde hij ook wat vertellen over de lunches.
‘Ontbijt en diner zijn bij jullie reis inbegrepen. Dat geldt niet voor de lunch. Als jullie dat willen kan ik elke dag voor een ander eethuisje zorgen en dan kan ik jullie heel veel verschillend Turks voedsel laten proeven. Hier wordt namelijk twee maal per dag warm gegeten.’
Vriendelijk lachend keek hij naar zijn groep. Als een geduldige, ijverige klas zat iedereen ademloos te luisteren.
‘Gaan jullie akkoord? Dan rekenen we voor tussen de middag in één keer een vast bedrag af en dan hoeven jullie verder nergens meer voor te zorgen. Goed?’
Iedereen knikte.
‘Verder is er nog een extra excursie naar een paar kratermeren. Een prachtige tocht. We gaan daar echter alleen heen, wanneer de hele groep meegaat. Hij liet foto’s zien en iedereen leek enthousiast.
‘Doen?’
Weer geknik.
‘Wel, dan kunnen jullie aan het eind van de tocht van vandaag even bij me komen betalen. Dus het geld voor de fooienpot, voor de lunches en voor de extra excursie. Goed?’

About the author

"Ik ben Marja Vos (1948). Ik werkte als docente Nederlands en conrector van de onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en drie kleindochters. Sinds ik niet meer werk heb ik tijd voor mijn hobby’s: schrijven, lezen, stijldansen en reizen. Ik ben begonnen met het schrijven van kinderboeken waarbij ik me door mijn kleinkinderen liet inspireren. Nu schrijf ik ook voor volwassenen, hetgeen ik met plezier doe."

Reviews

2016-06-07 00:53:27 | By: Nicole | Rating:
Ik heb de grote eer gehad om deze schrijfster in levende lijve te mogen ontmoeten en dát was al een groot plezier! Maar het werd nóg leuker, toen ik een van haar boeken mocht lezen. Ze heeft me verrast met dit leuke boekje 'De Reizigers'.

Wát een leuke, vlotte en vooral herkenbare schrijfstijl! Én wat een taalvirtuoze dame is Marja zeg. Zó knap om in zo weinig woorden duidelijk over te kunnen brengen wat in je hoofd zit als schrijfster.

Ik heb van begin tot einde genoten en kon het dan ook niet wegleggen! Want het intrigeerde me, wat ging er gebeuren, hoe zou het aflopen, wat was er nou aan de hand...ik wil het weeeee-ten!

De manier van denken van de schrijfster in dit boek? Briljant! Hoe krijg je het verzonnen? Hoe kom je op dit soort verhaallijnen? Het verloop is heel soepel en ik heb enorm moeten lachen, maar toch ook een traan moeten laten. Serieus...dát is wat dit boek met je doet! En dát is knap. Dát is waar het om gaat bij het lezen van een goed boek; even weg uit dit leven en even meereizen met deze club mensen door het mooie Turkije.

Laten we ook niet vergeten, dat ik nu per direct naar Turkije op vakantie wil! Want ook dat enthousiasme spat van de pagina af.
Maar vooral de kleine dingen in het boek, daar moest ik om gniffelen. De herkenbaarheid. Een voorbeeld? Als een van de reizigers beschrijft, dat ze altijd een fles water naast haar heeft staan in de hotelkamer op het nachtkastje. Same here...

Hoe dan ook? Ik ga zeer zeker kijken wat ze nog meer in haar boeken repertoire heeft staan.
Geniet van dit boek, veel leesplezier en een mooie reis gewenst!

2014-11-07 12:18:41 | By: Riet | Rating:
Wat een leuk verhaal. Zelf ben ik nooit in Turkije geweest, maar met dit reisverslag kun je er zo naar toe en ben je twee weken lang verzekerd van mooie bezienswaardigheden. En dan de zo verschillende levensverhalen van 7 mensen er doorheen geweven. Bijzonder knap gedaan.

2014-11-04 20:55:42 | By: Wil | Rating:
Ik ben Wil Stennekes uit Schoonhoven. Op verzoek van de schrijfster wil ik hierbij mijn mening geven. Het is een boeiend en interessant verhaal. Wat voor mij bijzonder was, was dat er een reisverhaal over Oost Turkije doorheen was geweven. Ik kan het iedereen aanbevelen het boek te kopen, omdat naar mijn mening dit het beste verhaal is van alle 13 boekjes. Mijn complimenten Marja. Ga zo door. Ik kijk al weer uit naar het 14e boek. Misschien ga je met je man Peter weer een mooie reis maken en wat mij betreft, mag het dan weer een reisverhaal zijn, want ondanks dat ik ook veel gereisd heb, was ik niet in Oost Turkije geweest. Veel succes Marja

2014-10-30 14:49:16 | By: Erwin | Rating:
Leuk verhaal geïllustreerd met foto's waardoor je echt zin krijgt zo'n reis te gaan maken. Nog boeiender vond ik de verschillende personen met allemaal andere achtergronden waarvan je steeds meer te weten komt. Leest prettig weg.

2014-10-10 13:59:07 | By: Ed | Rating:
Een rondreis maken door Oost Turkije. Na het lezen van dit boek krijg je er zin in. Het is goed geschreven en geïllustreerd met prachtige foto's. Een boeiend verhaal, echt een aanrader!

2014-10-07 12:05:39 | By: Marja Vos | Rating:
Voor meer informatie zie www.marjavos.nl.

2014-10-05 12:28:16 | By: Peter | Rating:
Marja Vos is er opnieuw in geslaagd de lezer te boeien met dit verhaal. De combinatie van een reis door Oost Turkije en de kennismaking met de reizigers is goed gekozen. Je komt meer te weten over de toeristische hoogtepunten van het gebied. Maar de reizigers gaan ook steeds meer voor je leven. Op het laatst wil je echt weten hoe het ze na die reis verder vergaat. Gelukkig voor de lezer wordt daar gevolg aan gegeven door de schrijfster. Ze heeft een prettige schrijfstijl.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De reizigers

Author:

Marja Vos

Category:

Novels

Number of pages:

128

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

26-09-2014

ISBN:

978-94-022-1100-9 / 9789402211009

Price:

€ 17,55

Language

Dutch

Rating:

  • (7)