Cover voorkant
Jeet Kune Do
Jeet Kune Do

Jeet Kune Do

Hans De Burchgraeve

  • (2)

€ 21,65

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jeet Kune Do is de naam die Bruce Lee gaf aan het gevechtssysteem dat hij in 1967 ontwikkelde. Het systeem gaat over een concept en filosofie die betrekking hebben op zelfverdediging en zelfexpressie. Een filosofie en onderzoek naar zelfkennis over de capaciteiten van het persoonlijke individu en de wetenschap hoe ledematen als wapens te gebruiken op de meest doeltreffende wijze. De basistraining berust op eenvoud en efficiëntie. Het is aan de beoefenaar zelf zich later verder te ontplooien in technische handelingen en tactieken. Het originele doel van Jeet Kune Do is een concept van totaliteit in de strijd voor zelfverdediging te bieden: eenvoudig, direct en niet klassiek.

From the book

Oorspronkelijk werd Bruce Lee onderwezen in het Wing Chun systeem. Het Lee Jun Fan Gung Fu werd door Bruce Lee onderwezen in de beginperiode van zijn verblijf in de Verenigde Staten. (Lee Jun Fan is de Chinese naam van Bruce Lee) In die periode was zijn manier van trainen sterk beïnvloed door het Wing Chun waarin hij traditioneel opgeleid was en daarmee is het Wing Chun deels de voorloper van Jeet Kune Do. Na enige tijd begon Bruce Lee zich te verdiepen in allerlei gevechtssporten. Hij deed vooral onderzoek naar de werking en strategie van andere gevechtssporten om van daaruit de best bruikbare technieken te ontwikkelen als counter op meerdere systemen. Zijn persoonlijke verzameling van boeken bevatte een paar honderd exemplaren die gingen over krijgskunsten, alle denkbare gevechtssporten, filosofie, strategie, tactische vaardigheden en meer. Dit onderzoek heeft hem ertoe aangezet om uit meerdere systemen technieken te ontlenen en een geheel te smeden dat gericht was op meer effectiviteit. In de beginfase waren er meerdere invloeden van het Wing Chun Gung Fu aanwezig maar naarmate de tijd verstreek, werden de technieken van het schermen en het westers boksen steeds belangrijker. Het is uiteindelijk in Oakland dat JKD opmerkelijk meer vorm begon te krijgen. Tijdens de ontwikkeling van JKD werden er heel veel gevechtstechnieken gedefinieerd, uitgetest en zo nodig bijgeschaafd en aangepast. Bruce Lee trok principes uit meerdere stijlen en systemen maar de strategieën en tactieken van het schermen en het traditioneel boksen alsook het Franse savate en thaibokssysteem kregen voorkeur op andere stijlen.


About the author

"Ik ben in 1961 in Denderleeuw geboren. Sinds het begin van mijn jeugdjaren was ik al gefascineerd door oorlogsgeschiedenis en gevechtskunsten. De passie voor gevechtssport ontstond van het moment de films van Bruce Lee op het witte doek verschenen. Later ontstond er de intense wens om instructeur te kunnen worden in het Jeet Kune Do. Dit proces van leren en trainen heeft ongetwijfeld een invloed gehad op alles wat ik deed in mijn verder leven."

Reviews

2014-11-25 20:09:27 | By: Van den Berghe Kris | Rating:
Als leerling van Instructeur Hans De Burchgraeve;
in dit boek vindt men de meest effectieve technieken van Jeet Kune Do. Het boek bewijst nogmaals de jaren ervaring in gevechtsport van Hans. Het boek is een verrijking voor de gevechts(sporters) die echt begaan is met de sport moet dit zeker lezen is echt een unieke uitgave. Heldere foto’s met inspirerende tekst en uitleg.
Gefiliciteerd Jeet Kune Do-instructeur
Hans De Burchgraeve Belgie

2014-10-27 18:35:07 | By: Casier Dieter | Rating:
Dit boek is een goede kijk op het originele Jeet Kune Do van wijlen Bruce Lee, veel basis drills en combinaties, goed uitgelegd en zeer overzichtelijk.met veel foto's
Hans is van topniveau als het over JKD gaat dus je hebt een kijk op het originele JKD.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Jeet Kune Do

Author:

Hans De Burchgraeve

Category:

Sports and Games

Number of pages:

232

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

24-10-2014

ISBN:

978-94-022-1192-4 / 9789402211924

Price:

€ 21,65

Language

Dutch

Rating:

  • (2)