Tijger in de tuin en andere bijzondere blikvangers

Lars Kuipers

Category: Travel

€ 21,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Nederland is een land van regels en rechte lijnen, erop ingericht dat niets uit de toon valt. Saai, zou je kunnen zeggen. Maar voor wie goed zoekt, valt er langs de weg genoeg opvallends te vinden. Deze alternatieve reisgids van Nederland voert u door alle twaalf provincies, langs reuzentelefoons, ijsberen uit het Oostblok, betonnen olifanten, dictators en vliegtuigen op daken. Het zijn wat in de Verenigde Staten 'roadside attractions' heten: bezienswaardigheden langs de weg die in geen enkele toeristische folder vermeld staan. Tijger in de tuin en andere bijzondere blikvangers toont ons land met een glimlach.

From the book

Soms moet je ook simpelweg een beetje geluk hebben. Zoals bijvoorbeeld toen ik in het Twentse Tubbergen op zoek was naar een reuzensandaal. Van tevoren zat het er al in dat het een moeizame operatie zou worden, want op internet had maar één vage toespeling gestaan op een monsterlijk grote sandaal die ooit in het dorp zou hebben gestaan. Die was dan ook niet te vinden, en ik klampte me als laatste strohalm vast aan de VVV.
De VVV in Tubbergen zat in hetzelfde gebouw als de openbare bibliotheek, en werd draaiend gehouden door enthousiaste oudere dames. Ja ja, de reuzensandaal, er was er eentje bij die het wel iets zei, maar die was er niet meer. Maar was ik misschien geïnteresseerd in andere bezienswaardigheden van de regio? Ik kreeg koffie, en uit alle hoeken schoten vrijwilligsters te voorschijn met steeds meer boeken over de streek die ik vooral doorlezen moest.
Ik dacht: ze laten me nooit meer gaan, hoe kom ik hier weg?
‘De kopie van Paleis Soestdijk in Eindhoven?’, vroeg ineens een grijzende dame, ‘die hebt u zeker al?’
Nee, die had ik nog niet, en ik schreef het gretig op in mijn notitieblokje.
‘En hier in de buurt’, vervolgde ze, ‘aan de weg van Weerselo richting Hengelo, daar staat een grote witte ijsbeer bij een benzinepomp’.
Zo kreeg ik, in plaats van de reuzensandaal, de prachtige ijsbeer van pompstation De Witte Beer in Deurningen en de idiote, slecht lijkende kopie van Paleis Soestdijk, een van de vele projecten van ondernemer en koningshuis-fan Johan Vlemmix.

About the author

"Ik ben tekstschrijver met oog voor alles wat afwijkt van het normale. De afgelopen jaren reisde ik alle hoeken van Nederland af op zoek naar vreemde objecten langs de weg. Mijn mooiste ontdekkingen zijn gebundeld in dit boek. Soms zijn ze ronduit gek, soms markeren ze een vergeten episode uit de Nederlandse geschiedenis en soms ook gaan er levensverhalen achter schuil. En als geheel spat het reisplezier ervan af."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Tijger in de tuin en andere bijzondere blikvangers

Author:

Lars Kuipers

Category:

Travel

Number of pages:

156

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

31-10-2014

ISBN:

978-94-022-1026-2 / 9789402210262

Price:

€ 21,49

Language

Dutch