PUUR LUD!EK

Peter Ludikhuize

Category: Stories

€ 18,65
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Nadat Peter Ludikhuize in de zomer van 2009 aantrad als columnist bij Puur Cultuur op Meerradio – de lokale omroep van de Haarlemmermeer – heeft hij in dit radioprogramma elke twee weken een nieuwe column gepresenteerd. Met veel plezier overigens. Na vijf seizoenen vond hij het hoog tijd worden voor een bloemlezing uit de meer dan honderd stukjes die hij voor Puur Cultuur heeft geschreven. Met andere woorden: deze bundel bevat zijn cultureelste columns tot nu toe. Waarbij je het begrip ‘cultuur’ gerust zo breed mogelijk mag opvatten. Dat heeft Peter namelijk zelf de afgelopen vijf jaar in zijn stukjes ook gedaan.

From the book

De trouwe volgers van mijn columns zullen het intussen wel doorhebben, maar voor alle anderen meld ik het zekerheidshalve nog even: ik heb iets met taal. Terwijl ik deze zin opschrijf, besef ik trouwens meteen hoe vaag en nietszeggend die opmerking klinkt. Ik heb ‘iets’ met taal. Goed, maar wat dan? Het is ongetwijfeld beter dan ‘niets’ met taal hebben, maar verder zegt het bar weinig. Je kunt uit het voorgaande ook concluderen dat ik blijkbaar wel iets met taal heb, maar zeker niet al te veel.

Weet je wat: vergeet de eerste alinea van dit stukje maar. Ik begin gewoon opnieuw. De trouwe volgers van mijn columns zullen het intussen wel doorhebben, maar voor alle anderen meld ik het zekerheidshalve nog even: ik ben gek van taal. Kijk, dat klinkt gelijk een stuk beter. Als je het woord ‘gek’ tenminste op een positieve manier interpreteert. Anders krijgt het namelijk ineens een heel andere context. En hoewel veel mensen uit mijn directe omgeving dit uit volle borst zullen beamen – waarschijnlijk met de toevoeging dat ik ‘van taal’ ook wel weg mag laten – is dit allerminst mijn bedoeling.

Ik ben wel lekker bezig zo. Weet je wat: vergeet de vorige alinea ook maar. Ik begin gewoon nog een keer opnieuw. Ik wil de lezer niet teleurstellen en mezelf trouwens ook niet, dus deze keer is het menens. Zonder dat ik mezelf weer binnen de kortste keren totaal in de nesten werk. Leuke woordspeling overigens in dit verband: to-taal.

About the author

"Ik ben in 1961 geboren in Den Haag. Vanaf 2001 schrijf ik regelmatig columns. Een aantal daarvan is vorig jaar gebundeld in mijn eerste boek LUD!EK. Sinds 2009 heb ik een tweewekelijkse column in het radioprogramma Puur Cultuur op Meerradio. Mijn beste stukjes uit dit fijne radioprogramma zijn nu verzameld in mijn nieuwe bundel. Ik ben getrouwd, woon in Hoofddorp en ben naast columnist ook muziekfanaat, hobbykok, enthousiast relativerend ambtenaar en vast nog veel meer..."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

PUUR LUD!EK

Author:

Peter Ludikhuize

Category:

Stories

Number of pages:

160

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

31-10-2014

ISBN:

978-94-022-1216-7 / 9789402212167

Price:

€ 18,65

Language

Dutch