Varen met een slakkengang

Marijke van Veen

Category: Travel
  • (3)

€ 15,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wie herkent het niet, na een aantal dagen in een onbekende stad of streek is daar dat gevoel: jammer, ik had nog graag dat pad gefietst, die route gewandeld, wat langer gebleven. Voor Fred en Marijke gebeurde dit té vaak naar hun zin. Het idee ontstond om op een boot te wonen. Altijd je huisje bij je, gaan en staan waar en blijven zo lang je wilt. Dit boek is een verslag van een van hun reizen. Vergeet gehaast en gejakker, vaar mee, beleef het mee, geniet mee! Welkom aan boord van motorboot 'Vader Knipmes' voor een reis door Duitsland...

From the book

Lang geleden vlogen Fred en ik, Marijke, voor een weekendje naar Berlijn. Uitkijkend over de Spree ontdekten we een Nederlands scheepje.

"Wow kijk, daar vaart een Nederlandse boot! Geweldig zeg, helemaal op eigen kracht naar hier gekomen. Dat moet toch fantastisch zijn hè, met je eigen boot door Berlijn te varen, wat een avontuur!"

In die tijd waren we allebei nog druk met werk, kinderen, familie, vrienden, ons pas geadopteerde hondje Dorus, kortom met duizend en één superbelangrijke zaken. Wel met vage ideeën over ooit, als het werk gedaan zou zijn. Huis verkopen, een bootje om op te wonen en dan door Nederland en Europa varen. Met een slakkengang, dat stond al bij voorbaat vast: overal zo lang blijven als we willen en vooral veel wandelen, fietsen en genieten van steeds een andere omgeving.

En nu, nu zijn we jaren verder en hebben we onze motorboot ‘Vader Knipmes’. Een Beurtvaerder van dertien en een halve meter, die we met onnoemelijk veel plezier zelf bouwden. We wonen inmiddels alweer een aantal jaar op ons drijvend huisje en het lijkt erop dat Berlijn er nu dus inderdaad van gaat komen! Na een winter in het ijs in Sneek zijn we in maart 2012 uiteindelijk in Groningen, in Termunterzijl geraakt…

About the author

"Ik ben eigenlijk al heel mijn leven gek op buiten zijn in de ruimste zin van het woord. Lange afstandwandelingen, fiets- en gewoon kamperen, kanoën, zeilen en nu dus reizen per motorboot, samen met mijn partner Fred. Ook al bijna mijn hele leven schrijf ik over mijn belevenissen onderweg. Nu dus een boek en ik hoop dat er nog vele zullen volgen!"

Reviews

2015-05-07 18:48:32 | By: Danielle | Rating:
Alles overboord gooien, opnieuw beginnen, aan boord van een zelfgebouwd schip. Living the dream... En dan een reis, waarvan je wilde dat je hem zelf gemaakt had. Met Marijke's boek ben je mee aan boord, zonder je luie stoel te verlaten. Pas op: na het lezen van 'Varen met je slakkengang' zit je niet meer zo rustig in die luie stoel. Reiskriebels gegarandeerd!

2014-11-01 18:48:59 | By: Wilma Batist | Rating:
Marijke schrijft boeiend, verhalend, komisch en beschouwend. Precies wat nodig is om al lezende het gevoel te krijgen mee te varen, fietsen of wandelen met Fred en de schrijfster zelf. Daarbij heeft Marijke een goed oog voor wat er te vangen valt met een camera. Ik weet zeker dat menigeen gaat genieten van haar eerste boek en dat er om die reden snel een tweede volgt.

2014-10-31 15:29:28 | By: Trudy Smeets | Rating:
Marijke van Veen is een schrijfster die van elke boottocht een geweldig, interessant en vooral lezenswaardig verhaal weet te maken. De zin bekruipt je om zo aan boord te stappen en je te laten verrassen door alles wat zij en haar Fred je zullen laten zien.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Varen met een slakkengang

Author:

Marijke van Veen

Category:

Travel

Number of pages:

90

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

31-10-2014

ISBN:

978-94-022-1217-4 / 9789402212174

Price:

€ 15,95

Language

Dutch

Rating:

  • (3)