Het Turbulente Leven van Lucie Herman

Staf Knop

Categorie: Romans

€ 18,00
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)
Bestel bij de auteur

Samenvatting

Het leven van Lucie Herman loopt over rozen, tot het noodlot haar treft. Ze vertrekt naar New York en wisselt van naam. Opnieuw lijkt de toekomst haar toe te lachen maar helaas, ook Lucie kan haar noodlot niet ontlopen. Ondertussen peilt de auteur tot diep in haar ziel.

Uit het boek

Lucie probeerde Leon te volgen in zijn gedachten en ontdekte dat er eigenlijk niet veel nodig was om hem weg te rukken uit die wereld van verderf, waarin hij zichzelf had opgesloten. Te oordelen naar zijn bewering moest zij daarin een belangrijke rol spelen. Wilde ze dat zelf ook wel? Leon was zeker niet te vergelijken met Bernard of Jean-Pierre, mannen bij wie ze zich geborgen voelde. Leon beschouwde het leven als een spel en indien zij zich aan hem zou binden verloor ze niet alleen haar vrijheid, maar was het helemaal niet zeker dat hij zijn belofte zou nakomen en dat ze onbezorgd zou kunnen leven. Uiteindelijk moest ze besluiten dat Leon in geen geval de man was op wie ze zat te wachten. Ze besefte echter dat ze hem dat niet kon zeggen, vooral niet omdat hij in 't bed mogelijk over verborgen talent beschikte en dat ze dat misschien wel eens wilde uittesten. Maar ook dat kon ze hem niet zeggen. Ze beperkte er zich dan toe met te doen alsof ze hem niet helemaal begrepen had, maar Leon drong aan en zei “dat zij de kerk was waaraan hij wilde bouwen en dat hij alleen wachtte op haar toestemming om er aan te beginnen”. Dat was klare taal.

Over de auteur

Staf Knop werd geboren te Brussel op 20 oktober 1921. Als knaap werd hij in de gelegenheid gesteld om al vroeg met de film te worden geconfronteerd. Tijdens de tweede wereldoorlog werd hij door de Duitsers opgepakt en naar een arbeiderskamp gevoerd in Berlijn. Hij vluchtte en werkte er verder voor de Britse geheime dienst. Na de bevrijding werd hij journalist. Hij schreef 30 toneelstukken waarvan enkele werden gespeeld in Parijs, Rome, Sydney en New York. Schrijven bleef zijn passie. Hij is nog steeds actief.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Het Turbulente Leven van Lucie Herman

Auteur:

Staf Knop

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

194

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

03-11-2014

ISBN:

978-94-0221-210-5 / 9789402212105

Vaste prijs:

€ 18,00