Kanker‘wijf’ - Ziek zijn maakte me beter

Debbie de Jong

Category: Health

€ 20,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Kanker‘wijf’ is een realistisch, puur en een uiterst eerlijk boek. Uniek en toch zo herkenbaar. Een boek zonder plot, maar met vele wendingen. De simpelheid van het leven wordt weergegeven door de ogen van een levenslustige kanker patiënt. In dagboekstijl vertelt Debbie de Jong, een negenentwintigjarige, alleenstaande moeder hoe ze het leven opnieuw ontdekt. Tijdens deze ontdekkingsreis gaat ze de confrontatie met ‘het leven’ aan. Ze ervaart de liefde in zijn vele vormen. Op zoek naar een manier om te overleven, komt langzaam maar zeker de bewustwording van wat echt van waarde is in zicht.

From the book

Daar lig ik dan in bed, mijn hele lijf doet pijn, de tranen blijven maar komen, het liefst wil ik gillen, maar dat gaat niet. Beneden zitten mijn ouders onwetend op de bank, zich volkomen onbewust van mijn pijn. Krampachtig in elkaar gedoken houd ik mijn gezicht tegen het kussen om het schreeuwen tegen te houden. Mijn hart gaat tekeer, mijn keel voelt dichtgeknepen, met moeite snak ik naar lucht. Nog heel even en dan stop ik met ademhalen, dan wordt deze pijn me te veel. Ik richt mijn blik omhoog en smeek zo hard als ik kan. Hou op, alsjeblieft hou op, laat de pijn stoppen, het is genoeg zo, stop, alsjeblieft hou op, ik kan niet meer.

Mentale pijn, wat is het? "Verdriet of droefenis is een emotie waardoor mensen en dieren kunnen uitdrukken dat ze niet positief ingesteld zijn, ze voelen zich dan vaak ongelukkig." Zo luidt de omschrijving op Wikipedia. Maar waar komt het vandaan en waarom hebben wij hier geen controle over? Het lichaam functioneert door te eten en drinken, het is een omhulsel van je geest en ziel. Maar wat nou als de schade vanbinnen zit, wat nou als er geen medicijn is om je te genezen van mentale pijn? Zou je lichaam kunnen blijven functioneren ondanks alle mentale pijn, of begeeft het zich op een gegeven moment? Kun je dood gaan van verdriet?

About the author

"Een sterke positieve zelfverzekerde jonge vrouw is wat je ziet. Wat er werkelijk achter dit “masker” schuil gaat vertel ik je in mijn eerste boek; Kanker‘wijf’. Op 5 april 1984 werd ik ter wereld gebracht. Waarna ik negenentwintig jaar lang het leven aan me voorbij heb laten gaan. Totdat op 29 november 2013 het leven zijn garantie heeft verloren. Die bewuste dag ben ik herboren. Gedwongen om mij over te geven aan het lot."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Kanker‘wijf’ - Ziek zijn maakte me beter

Author:

Debbie de Jong

Category:

Health

Number of pages:

208

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

07-11-2014

ISBN:

978-94-022-1219-8 / 9789402212198

Price:

€ 20,49

Language

Dutch