Cover voorkant
Bevlekte ontvangenis
Bevlekte ontvangenis

Bevlekte ontvangenis

Pieter H. Leendertz

Category: Novels

€ 17,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jan de Vries ontmoet op zijn vijftiende, worstelend met een groeiend besef van zijn homoseksuele geaardheid, "het mooie meisje" Kia dat hem probeert om te turnen en te verleiden maar voor wie hij geen erotische gevoelens koestert. Als Kia zwanger blijkt te zijn, trouwt hij met haar om haar te behoeden voor een vreselijke schande die het "slippertje met de melkboer of de slager" verre ontstijgt. Een halve eeuw later, wordt hij geconfronteerd met ene Lowis die ervan overtuigd is in hem zijn vader te hebben opgespoord. Wie zijn echte vader is, mag Lowis echter niet weten.

From the book

Schoorvoetend volgde ik Kia die aarzelend de kamer verliet en de trap op klom. Ik liet haar in haar eigen kamer op een stoel voor de toiletspiegel plaats nemen en begon haar haren te kammen tot ze glansden. Daarna woelde ik er met mijn handen doorheen, beurde het haar op en liet het weer vallen, modelleerde het in allerlei strengen over en door elkaar heen; ik pakte haar kin en draaide haar hoofd naar de spiegel en achtereenvolgens naar mij toe, bewoog mijn vingers met en zonder haar haren langs haar wangen en jukbeenderen, voelde de vormen van haar hoofd en nek en ik wist opeens dat ik ten eeuwigen dage al haar vormen in mijn handen zou blijven voelen. En dat is juist gebleken; nog kan ik ze in mij oproepen. Nu wist ik zeker dat ik van haar een perfect beeld zou kunnen boetseren en in gedachten zat ik al op mijn zolderatelier met gretige vingers in de vette klei te grijpen. Redelijk tevreden met het resultaat van mijn handelingen miste ik nog iets. Nog intensiever bekeek ik het mooie kopje van alle kanten en opeens wist ik het! Ik vroeg Kia of ze blauw lint had. Blauw hoorde als geen andere kleur bij haar. Blauw lint had ze niet maar wel blauwe breiwol. Ik was er blij mee maar het verbaasde me; ik kon me Kia niet voorstellen met een breiwerkje op haar schoot maar evenmin kon ik me haar voorstellen met welke andere bezigheid dan ook. Ik vlocht de blauwe draden door het haar, niet te veel maar juist opvallend genoeg en het resultaat was zoals ik het me voorgesteld had die allereerste keer voor het tentje toen ik tegen Johan zei dat Kia een mooi meisje was. Nu had ik haar opgetuigd als een hippie avant la lettre.

About the author

"Na mijn opleiding tot muziekdocent kwam ik in het onderwijs terecht. Geen onderwijzer in hart en nieren, besloot ik, mede door mijn interesse in techniek, mij om te scholen tot pianostemmer/-reparateur. Schrijven is altijd mijn hobby geweest en sinds ik er meer tijd voor heb is het een serieuze bezigheid geworden. Inmiddels ben ik geen groentje meer en heb ik diverse verhalen en novellen gepubliceerd."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Bevlekte ontvangenis

Author:

Pieter H. Leendertz

Category:

Novels

Number of pages:

162

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

14-11-2008

ISBN:

978-90-883-4617-0 / 9789088346170

Price:

€ 17,45

Language

Dutch