Samen zwanger en meer van dat soort onzin

M.S. Kikkert

Category: Miscellaneous
  • (1)

€ 13,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Samen zwanger en meer van dat soort onzin is een enigszins sarcastisch betoog over de rol van (aanstaande) vaders, overgoten met een humoristisch en kritisch sausje. Besproken wordt waarom het veel gehoorde ‘wij zijn zwanger’ geen hout snijdt, een vaderschapscursus geen zin heeft en er een thuisbevalling moet komen. Waarom de geboorte van een kind niet de mooiste dag van je leven is, het kind de achternaam van de vader krijgt en je niet samen moet voeden. Waarom je niet zomaar moet zeggen en doen wat anderen van je verwachten. Tradities en gewoonten raken vaak kant noch wal. Wees een vent en breek daarmee!

From the book

'We willen je iets vertellen; wij zijn zwanger'. Daar begint het vaak mee. Twee blije gezichten die van jou een uitbundige reactie verwachten. Bij sommige mensen zou je willen dat er een verbod op voortplanting bestond, voor anderen ben je oprecht blij. Natuurlijk wil je dan de vreugde van het blije koppel delen, maar de manier waarop het heugelijke nieuws tegenwoordig vaak gebracht wordt maakt het verrekte lastig om ook zo te reageren. Een kerel die meldt dat ook hij zwanger is; dat roept direct vragen op. Geloof me, je bent niet de enige bij wie die gedachte meteen opspeelt.

Want waar, hoe en vooral met wat ben je als man in vredesnaam geïnjecteerd, gepenetreerd of geïnsemineerd dat ook jij zwanger bent geworden? Ik ben geen medicus maar volgens mij kan je als man nog zo gezond leven, zoveel pompoenpitten eten, foliumzuur slikken, stoppen met roken, drinken en al het andere wat leuk en lekker is, maar zwanger zal je nooit worden. Je hebt wellicht melkklieren waarmee je een baby onder omstandigheden (hypothetisch) wat borstvoeding zou kunnen geven (chic!), maar het gebrek aan een baarmoeder en aanverwante zaken doet je bij het eigenhandig creëren van een baby uiteindelijk toch echt de das om. Het is simpelweg niet mogelijk. Accepteer dat en doe niet net alsof het bij jou anders werkt.

Om een lang verhaal kort te maken, je vrouwelijke wederhelft is zwanger en jullie krijgen samen een kindje.

Dit is een boek voor mannen. Echte mannen die zelf durven nadenken en de vaak ongefundeerde mening van de massa niet voor zoete koek slikken. Mannen die durven te breken met "hoe het hoort" omdat "hoe het hoort" vaak nergens goed voor is of hopeloos ouderwets. Mannen met een rechte rug, ook tegen over hun (schoon)moeder, en borst vooruit, mannen die beslissingen durven te nemen tegen de heersende mores in. Mannen die zelf niet zwanger zijn.


About the author

"Ik ben geboren in 1985 en in mei 2014 vader geworden van mijn eerste kind. Het schrijven van een boek stond al lang op mijn to do-lijst. Gedurende de zwangerschap en na de geboorte viel het mij op hoeveel goedbedoelde adviezen er worden gegeven. Zo veel mensen, zoveel meningen. Geïnspireerd op deze adviezen en alles wat er in deze periode om mij heen gebeurde is Samen zwanger en meer van dat soort onzin ontstaan."

Reviews

2014-11-14 18:40:10 | By: Alet Smit | Rating:
Grappig geschreven en makkelijk te lezen. Ideaal boekje om aan een vriend te geven die papa wordt. Staan handige tips in. Weer eens iets anders dan al het serieuze.
Vrouwen moeten het wel met een korreltje zout nemen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Samen zwanger en meer van dat soort onzin

Author:

M.S. Kikkert

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

42

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

14-11-2014

ISBN:

978-94-022-1265-5 / 9789402212655

Price:

€ 13,95

Language

Dutch

Rating:

  • (1)