Cover voorkant
Clinging Desire
Clinging Desire

Clinging Desire

Ann Faith

  • (3)

€ 17,65

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ann Faith begeeft zich vaak in een fantasiewereld. Ver weg van de buitenwereld, omdat de realiteit hard en koud aanvoelt. Ze voelt zich met een vergrootglas bekeken als ze zich rond anderen begeeft. Ann blijkt uiteindelijk een hechtingsstoornis te hebben. Dit leidt ertoe dat zij steeds bij anderen een manier zoekt om gelukkig te worden en de eenzaamheid te verdrijven. Zij probeert deze vicieuze cirkel te doorbreken in Clinging Desire. Het persoonlijke verhaal van Ann is aangevuld met wetenschappelijke theorieën en handige tips om bijvoorbeeld het zelfvertrouwen te vergroten.

From the book

Je wil de ideale relatie waarin de ander je alles geeft wat je vraagt of verlangt. Wanneer je elkaar dan beter leert kennen, ontdek je ook de negatievere kantjes van die ander. Het sprookje lijkt uit elkaar te vallen. Je wil dat de ander jou onvoorwaardelijke liefde schenkt waarin je als persoon volledig wordt aanvaard. Je kan het niet aanvaarden dat die persoon niet helemaal is zoals je wil en je bent zwaar teleurgesteld. We willen maar al te graag zo snel mogelijk van deze negatieve gevoelens af en we gaan opnieuw op zoek naar de perfecte partner. Eigenlijk zijn we verslaafd aan die verliefde fase. Passie kan na een tijdje als een verslaving werken. Een ontmoeting met de verslavende persoon kan een golf van genot teweeg brengen. Maar na een tijdje treedt er dus gewenning op en geeft die persoon niet meer hetzelfde zalige gevoel. In feite kijk je dus niet zozeer naar de persoon zoals hij of zij is, maar eerder hoe jij wil dat die persoon is. Je projecteert als het ware je verlangens op de ander. Eigenlijk kan worden gesteld dat je verliefd bent op het zalige gevoel dat verliefdheid met zich meebrengt. Dit patroon werkt als een cirkel waarbij je steeds opnieuw andere mensen gaat benaderen om toch maar dat euforische gevoel te ervaren. Dit gedrag is een psychisch probleem dat moeilijk vast te stellen is door dokters of psychologen. Dit komt omdat de verslaving geen chemische stof is maar een persoon. Dit bemoeilijkt het om een vast patroon te herkennen. Er bestaat dan ook nog geen naamgeving voor deze problematiek. Toch is een naam best wel belangrijk.
Niet omdat je dan iemand kan gaan categoriseren, maar om aan te tonen dat er nog mensen zijn die hetzelfde voelen. Door dit patroon te benoemen wil ik dus benadrukken dat jij en ik niet alleen zijn. Ik geef deze cirkel de naam: Clinging Desire.

About the author

"Ik ben geboren op 7 augustus 1991. Ik heb ontdekt dat ik een hechtingsstoornis heb. Toen ik meer informatie zocht, merkte ik dat er nog anderen met dezelfde problematiek worstelden. Nu is schrijven altijd al een passie van mij geweest en daarom besloot ik om mijn ervaringen neer te pennen, ondersteund met wetenschappelijke theorieën. Ik gaf deze hechtingsstoornis de naam Clinging Desire en hoop andere mensen te kunnen helpen met dit boek."

Reviews

2022-11-20 09:37:24 | By: Bart Jacobs | Rating:
Zeer mooi boek over de levenservaring van Ann. Heb gaar leren kennen tijdens een figuratie, een heel speciale jongedame met een voor velen misschien aparte levenskijk, waar zeker niets mis mee is. Alleen begrijp ik nu beter waarom ze op bepaalde manieren reageert op niet-alledaagse situaties. Heel inspirerend boek, waar ik ook mezelf beter heb door leren kennen.

2016-06-01 18:28:44 | By: Jan Kloostermans | Rating:
Topboek! Een geniale eigen visie op problemen die vele jongeren vandaag de dag ondervinden. Ann krijgt deze jongeren met haar genieuze theoriën en mogelijkheden uit dat dalletje. Hoedje af Ann!

2016-05-25 23:08:25 | By: Marc Van De Casteele | Rating:
Zeer goed boek. Een echte aanrader voor wie geïnteresseerd is in psychologie. Ook haar youtube-kanaal is een bron van inspiratie, dat ik graag gebruik in mijn lessen aan de universiteit.

Prof. Van De Casteele Marc
(Psychologie - Ugent)Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Clinging Desire

Author:

Ann Faith

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

106

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

14-11-2014

ISBN:

978-94-022-1268-6 / 9789402212686

Price:

€ 17,65

Language

Dutch

Rating:

  • (3)