Een officier, het meisje en de fiets

Loet van der Gouw

Category: Thrillers

€ 16,75
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een onder verdachte omstandigheden in de Maas gevonden fiets gaf een privédetective aanleiding om uit te zoeken wat daar achter zat. Dat hij in een wespennest terecht zou komen, had hij niet direct bedacht. Drugs, drank, een pooier, een student, een ontvoering in Maastricht in 1993 en een beerput, die twintig jaar later angstvallig werd dichtgehouden, waren nu niet direct zaken die de detective in zo’n prachtige stad had verwacht. Dit zijn wel degelijk de werkelijke ingrediënten voor dit verhaal.

From the book

"We hebben het hier dus over een fiets, die onder twee stenen is gelegd in de Maas, om nooit meer boven water te komen. Dan blijkt dat de informatie van de te zoeken fiets niet overeenkomt met de informatie op de gevonden fiets, maar dat is nu wel duidelijk hoe dat is gekomen. Verder blijkt nog eens dat alle andere kenmerken overeenkomen, zelfs de zwarte verf, die op veel plaatsen van het frame is verdwenen. De zwarte verf is een belangrijk gegeven. Die was op eenvoudige wijze op het frame aangebracht en nu blijkt dat verhaal dus duidelijk te zijn, de oude, originele, 'afschuwelijke' kleur werd zichtbaar."
Ik legde het de verschillende media nog eens glashelder uit, maar ja, de recherche verklaarde nu een keer dat het de fiets niet was, dus...
Wilde men nu niet, of hoe zat dat eigenlijk?
Die vraag legde ik op diverse plekken neer en ik kreeg steevast het antwoord dat ik me beter niet meer met de zaak moest bezig houden.

Dat moest je tegen mij nooit zeggen.

Wat mij en Wijnand betreft was de fiets de fiets, die met een misdaad had te maken en was het ook nog eens toevallig, dat alle overige kenmerken overeenkwamen met de fiets, die de fiets moest zijn van Tessa.
Hoe wilde je het hebben?

Samengevat:
We hadden een fiets, die iets met een misdaad had te maken en zover we konden beoordelen, met de vermissing van Tessa.
We hadden een schichtige junk, die mij zei dat ik een vent moest opzoeken, die twintig jaar geleden uit één of andere sekte was gezet.
De zoektocht kon beginnen.

About the author

"Nieuwsgierigheid en creativiteit spelen mijn hele leven al een rol. Als kind kwam ik al in aanraking met muziek en later is daar toneelspelen bijgekomen. In mijn werkzaamheden is daar het schrijven van verslagen en brieven aan toegevoegd. Uiteindelijk heb ik een paranormale gave ontwikkeld, die menig official heeft doen verbazen. Als tegenhanger van dit alles vorm ik samen met mijn vrouw, Marja, een zangduo. Sixties and Country Music, dat is onze passie."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een officier, het meisje en de fiets

Author:

Loet van der Gouw

Category:

Thrillers

Number of pages:

112

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

12-12-2014

ISBN:

978-94-0221-348-5 / 9789402213485

Price:

€ 16,75

Language

Dutch