Tussen Paniek en Psalmen - Over Autisme en Geloof

Gea Bijl

Category: Religion
  • (7)

€ 18,55
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Je kind is autistisch. Dat betekent nogal wat. Alles is anders en je moet een nieuwe weg zoeken. Dat hoef je niet alleen te doen. Dat doe je samen. En samen met het kind, dat God heeft gevonden. Dit is het verhaal van Gersom, de autist die niet eenzaam wil zijn en samen met Jezus op zoek gaat naar zijn leven. Dat valt niet altijd mee. Wanneer thuis wonen en naar school gaan te moeilijk worden, gaat Gersom een jaartje uit huis in een paedologisch instituut om te leren eten, handen te geven en aanvaardbaar te zijn. En daarna volgen boeiende jaren, waarin hij wandelend met z´n ouders en Jezus leert volwassen te worden en een zelfstandig leven begint.

From the book

Het idee dat ‘autisme niet zomaar weggaat’ was Gersom blijven bezighouden. En ineens, op een dag dat ik net begonnen was een groot stuk vlees te braden, stond hij achter mij in de keuken.
"Mammie? Jezus moet maar zorgen dat ik niet meer autistisch ben..."
Ik schrok... wat kon ik nu zeggen? Kon ik maar zo met hem gaan bidden en dan -hup- het probleem de deur uit? Kan God genezen? JA, dat geloof ik!
Maar als iedereen ‘op gebed’ genezen zou worden, dan zouden we een andere wereld hebben dan nu...en je hoefde alleen maar om je heen te kijken!
Hoe kon ik dit nu uitleggen aan Gersom van acht? Ik besefte dat een onzorgvuldig antwoord hem kon beroven van zijn vrijmoedige en vertrouwende houding en opzichte van God! Misschien wel voorgoed! Bovendien: hij had de Kijkbijbel van voor naar achter doorgekeken, een groot boek vol verhalen van blinden die ziende werden, lammen die gingen lopen, zieken die beter werden... En nu had hij ook iets!
Een afwijking waardoor hij moest verhuizen! En hij wilde niet weg...
Nou, aan Jezus vragen of de afwijking weg kan dan is de verhuizing van de baan! ´n Logische gedachte.
"Heer wat nu?" riep mijn binnenkant, terwijl ik het vlees omkeerde, "Heer wat moet ik zeggen, bent U daar, ik heb nu Uw wijsheid nodig!"
Gersom ondertussen dacht, dat ik hem niet gehoord had, want ik gaf geen antwoord.
"Mammie! Jezus moet maar zorgen dat ik niet meer autistisch ben, want Hij kan dat!"
Oh, ik kon die intense aandacht van Gersom in mijn rug voelen prikken...

About the author

"Ik ben in 1960 op de Veluwe geboren en in Hoofddorp opgegroeid. Op mijn achttiende ben ik zelfstandig gaan wonen en uiteindelijk in Driebergen bij Youth for Christ terecht gekomen. In 1986 ben ik getrouwd en samen hebben we een zoon gekregen. Al jong werd autisme vastgesteld en ons leven werd steeds sterker bepaald door zijn beperking maar ook door z´n bijzondere mogelijkheden en de weg die God met hem wou gaan."

Reviews

2017-06-01 19:02:47 | By: Sandra | Rating:
hartverwarmend boek!

2015-08-12 14:58:24 | By: Ina Brunnenkreef | Rating:
Het boek met veel interesse gelezen en onder de indruk van het hele gezin en hoe zij met dit gegeven zijn omgegaan . Ik heb het voorrecht dit gezin te kennen en wist van de moeilijke gang die zij doorgemaakt hebben. Het boek is helder en vlot geschreven, ook heel openhartig wat veel moed vereist. Ik kan mij voorstellen dat ouders die hiermee te maken hebben er veel aan hebben. Bovenal dat zij dit samen met God hebben gedaan en Hem de eer geven. Voor jullie verdere leven Gods zegen toegewenst! Groeten van Ina

2015-02-21 13:51:03 | By: Els Dijkema (auteur van: 'Lieve dochter' | Rating:
Hoi Gea, Wat een lange weg hebben jullie afgelopen en wat een heuvels en dalen erin. De liefde voor je zoon en ontvankelijke houding naar God zijn er een heel belangrijk element in. Ik hoop dat dit boekje andere ouders bemoedigen zal die nog aan het begin van de reis zijn. Wat God begonnen is, laat Zijn hand nooit los. Ondanks alle twijfels. Schreeuw ze Hem toe. Hij weet er heus wel raad mee. Liefs, Els

2015-01-13 22:16:01 | By: Linda Marks | Rating:
Wat een mooi, boeiend verhaal. Het is zo geschreven dat je door wil lezen tot het uit is! Geweldig hoe Gea in staat is om het hele verloop van de opvoeding zo te verwoorden. De worsteling in de thuissituatie, het ploeteren om een geschikte school te vinden, het vraagt onmenselijk veel doorzettingsvermogen.Ook de begeleiders die belangrijk voor hen zijn geweest worden genoemd. Prachtig !!!

2014-12-20 19:05:19 | By: Edgar Blijenberg | Rating:
Fantastisch! Zoveel herkenbare situaties en momenten. Wat heerlijk te lezen hoe jullie dingen hebben opgepakt. En wat tof geschreven. Als je eenmaal begint met lezen, laat het je niet meer los. In één ruk uitgelezen.. Chapeau Gea. Dank je wel voor deze fijne avond leesplezier.

2014-12-19 19:29:28 | By: janet bijland. | Rating:
door mijn studie(orthopedagogiek) al aardig wat boeken gelezen over autisme. Maar dan gaat het altijd om onbekenden en dan is het soms al hartverscheurend om te lezen hoe ouders met hun autistische kind moeten leren omgaan met al hun ups en downs. Als het dan om iemand gaat die je heel goed kent en dan haar verhaal te lezen over haar ervaringen met haar autistische zoon, dan krijg je echt kippenvel. Ook hoe God haar dan helpt op de zeer kritische momenten, is soms niet te vatten. Mijn complimenten over hoe je dit toch redelijk objectief hebt beschreven, maar toch met precies genoeg persoonlijke ervaring.

2014-12-13 11:13:06 | By: Ina Brunnenkreef | Rating:
Net van Gea gehoord dat het boek is uitgegeven. Heel spannend hoe het ontvangen wordt. Fijn dat je dit op schrift hebt gesteld. Ik mocht een deeltje ervan meemaken. Ik kan nog geen oordeel geven over het boek, want ik moet het nog bestellen en lezen. Veel succes Gea. Groetjes Ina B.



Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Tussen Paniek en Psalmen - Over Autisme en Geloof

Author:

Gea Bijl

Category:

Religion

Number of pages:

180

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

12-12-2014

ISBN:

978-94-022-1349-2 / 9789402213492

Price:

€ 18,55

Language

Dutch

Rating:

  • (7)