Strategische allianties in de internationale onderneming

Marco van Houttum

Category: Management

€ 17,25
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een strategische alliantie aangaan is geen geringe zaak, er komt veel planning, samenwerking en afstemming bij kijken. Dit boek geeft een overzicht in de verschillende soorten samenwerkingsverbanden, maar laat voornamelijk zien waar allemaal aan gedacht moet worden bij het zoeken van een geschikte partner. Het boek gaat nog een stap verder door de internationale allianties en als specialisatie een grensoverschrijdende samenwerking met een onderneming in Duitsland te beschrijven. Deze aanvulling is bewust gekozen, aangezien veel ondernemingen te maken krijgen met het verschijnsel ‘internationaliseren’. Het grensoverschrijdend samenwerken is een strategische beslissing. Veel ondernemingen bewijzen pas tijdens het internationaliseren hun bestaansrecht.

From the book

Wel, Duitsland is de industriële spil van Europa. Het land beschikt over een goede economische structuur, en dit bevordert het economisch groeipotentieel. De belangrijkste uitvoerproducten zijn metaalproducten, chemische producten, machines, auto’s, computers en elektronica. Vanuit Nederland importeert Duitsland vooral chemische producten, voedingsmiddelen, transportmiddelen, gas en brandstoffen. De Duitse economie is tijdens de afgelopen jaren steeds gemiddeld 2 procent harder gegroeid dan de economieën van de andere lidstaten van de eurozone. Dit was en is niet alleen te wijten aan de uitvoer en bedrijfsinvesteringen, maar ook aan de stabiele binnenlandse consumptie.
De constant opgaande trend biedt momenteel volop kansen voor de Nederlandse ondernemer. Als uw product goed is, de prijs-kwaliteitverhouding klopt en u betrouwbaar aan uw leverings- en serviceverplichtingen voldoet, dan is Duitsland de markt voor u.

Onderzoek bevestigt dat je als Nederlandse ondernemer alle drempels uit de weg moet ruimen die een Duitse afnemer ervan zouden kunnen weerhouden met u zaken te doen. De meest simpele oplossing is het oprichten van een Duitse GmbH die als Duits bedrijf onder Duitse bedrijven aldaar zaken doet. Geen vraagtekens bij de afnemer omtrent het toepasselijke recht of de bevoegde rechter. Geen vraagtekens omtrent de taal als je contact wilt opnemen. Geen vraagtekens omtrent service , garantieperiodes etc. In plaats van zelf een GmbH op te richten kunt u een alliantie aangaan met een Duits bedrijf. U heeft dan alle voordelen van een eigen Duitse onderneming met daaraan gekoppeld de kennis van het zaken doen in Duitsland en al een bestaande klantenkring van uw alliantiepartner. Dus niet beginnen bij 0 maar al halverwege!
Ondernemingen die op het punt staan in Duitsland te werk te gaan, zullen dit goed voorbereid moeten doen. Het formuleren van een internationaal businessplan is een noodzakelijke voorwaarde, wil internationaal succesvol geoperationaliseerd kunnen worden.

About the author

"Als grensoverschrijdend ondernemersadviseur vind ik kennisdelen een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks werk. Daarnaast krijg ik veel energie uit het begeleiden van ondernemers die willen internationaliseren. Zelf heb ik ervaringen opgedaan in Denemarken en Nieuw Zeeland en heb veel in de VS gevestigde bedrijven begeleid bij het ondernemen in Europa. Het delen van kennis is ook de basis geweest voor het oprichten van mijn eigen onderneming Kennispunt."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Strategische allianties in de internationale onderneming

Author:

Marco van Houttum

Category:

Management

Number of pages:

138

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

12-12-2014

ISBN:

978-94-022-1341-6 / 9789402213416

Price:

€ 17,25

Language

Dutch