Lupus - een jaar zonder einde?

Steffie Vandierendonck

Category: Health

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek is een dagboek, waarin de auteur drie jaar lang haar ervaringen met lupus heeft beschreven. De verschillende ziekenhuisopname’s, de problemen bij het starten van een opleiding aan een hogeschool en een lastige klasuitstap naar Berlijn. Maar niet alles was negatief. Steffie vertelt ook over het leren waarderen van de kleine dingen in het leven en het warme besef er niet alleen voor te staan.

From the book

Toen de dokter de resultaten van de onderzoeken bracht, vroeg mijn moeder om de waarheid. Zij en moeke, mijn grootmoeder, begrepen al dat het ernstig zou zijn. Er zaten klontertjes in mijn hersenen met mogelijke hersenbeschadiging tot gevolg. Op de vraag of ik zou blijven leven, kreeg ma als antwoord: ‘Mevrouw, uw dochter heeft een erg agressieve vorm van lupus. We doen al het mogelijke, maar als de medicatie niet aanslaat, staan wij met onze rug tegen de muur. Het is mogelijk dat ze het niet haalt.’ De dokters hadden zeker niet verwacht dat er nog een opstoot van de ziekte zou komen. Zij dachten dat ze die onder controle hadden. Blijkbaar was dit toch niet zo. Het bewijst nog maar eens hoe grillig en onvoorspelbaar de ziekte is. Hij heeft zijn naam zeker niet gestolen. Lupus, een wolf die sluimert en onverwachts toeslaat. Doordat mijn bloed te dik werd, waren er klontertjes ontstaan. Enkele daarvan kwamen in mijn hersenen terecht en hadden die zware aanvallen tot gevolg. Voor mijn ma was het verschrikkelijk om dit alles te moeten horen. De beelden van vroeger kwamen er weer bij. Iedereen schrok toen ze het nieuws hoorden.

About the author

"In januari 2005, toen ik zeventien jaar oud was, kreeg ik te horen dat ik lupus heb. Deze chronische ziekte was geen onbekende in mijn familie, want mijn vader stierf vijftien jaar eerder aan dezelfde ziekte. Ook bij mij begon de lupus erg agressief: mijn nieren waren beschadigd, ik had bloedarmoede en epilepsie. Nu ben ik drie jaar verder, volg een opleiding bedrijfsvertaler-tolk en alles lijkt de goede richting uit te gaan."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Lupus - een jaar zonder einde?

Author:

Steffie Vandierendonck

Category:

Health

Number of pages:

78

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

28-11-2008

ISBN:

978-90-8834-633-0 / 9789088346330

Price:

€ 14,45

Language

Dutch