Geen kamelen maar mijn hart

Christa J. Broekhuizen

Category: Biographies

€ 15,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een levensecht verhaal over onmogelijke liefde, verlangens en onderwerping aan liefde die niet is toegestaan. Tijdens een reis met haar moeder door Dubai en Oman ontmoet Joanna Brookz de aantrekkelijke en mysterieuze gids Hamed. Het is liefde op het eerste gezicht van Hamed en voor Joanna een enorme aantrekkingskracht waarvan ze uiteindelijk de verleiding niet kan weerstaan. Hamed ontmoet de liefde van zijn leven en doorbreekt alle gewoonten, tradities en de wetten van de Islam. Ze worden echter geconfronteerd met de harde werkelijkheid...

From the book

Op de kamer begon mam me te vertellen waar Hamed en zij het allemaal over hadden gehad. Ze zei:
‘Wat ik nu aan mijn fiets heb hangen!’ Hij had al twee dagen niet van me geslapen! Ik spookte continu door zijn hoofd. Mam had mij tijdens het gesprek niet bepaald de hemel in geprezen. Ze had alle nadelen en problemen die op ons pad zouden komen voorgelegd. En vooral aangegeven dat ik zeker niet, met een doekje om me hoofd, slaafs achter een man zou aanlopen. Uitgesloten. Zeker mij kennende.
Maar hij had andere plannen en zag deze moeilijkheden niet. Wat hij in zijn hoofd heeft, heeft hij niet in zijn kont. Tot op de dag van vandaag. Toen mijn moeder als grapje aan een van de bedoeïenen vroeg:
‘Hoe zit dat toch met vrouwen en kamelen?’ Ze vroeg hoeveel kamelen ik waard was. Hamed zei toen:
‘Kamelen? Niets kamelen, ik geef haar mijn hart!’

De dagen daarna werd het een soort kat-en-muis-spel. Hij, in zijn rol van gids - professioneel, decent en integer - en ik, in mijn rol van toerist - vakantiegevoel, genieten van alle leuks en mooie dingen. Een soort spanning tussen ons tweeën was duidelijk voelbaar maar we konden er niets mee. Het uitte zich in simpele dingen zoals onverwacht koffie meebrengen, iets lekkers bij het pompstation zonder te vragen, bepaalde grapjes of opmerkingen of helpen bij het uitstappen tot aan de koffer brengen naar de kamer. Het voelde als gewoon. Alsof het niet anders was: elkaars aanwezigheid.

About the author

"Mijn leven heeft in het teken gestaan van mijn passies: Hospitality en reizen. Joanna Brookz raakte door haar wens om het hotel 'Burj Al Arab' in Dubai te bezoeken verwikkeld in een zeven jaar durende rollercoaster. Zij inspireerde mij tot het schrijven van dit verhaal. Ze heeft me doen beseffen dat onmogelijke liefde ware liefde is, maar dat het leven wel eens een andere wending neemt met verlangens. Niettemin heeft zij mijn liefde voor het land alleen maar sterker gemaakt."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Geen kamelen maar mijn hart

Author:

Christa J. Broekhuizen

Category:

Biographies

Number of pages:

84

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

06-02-2015

ISBN:

978-94-022-1446-8 / 9789402214468

Price:

€ 15,45

Language

Dutch