Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Het heeft de kleur van GOD.

Kees Wijnberg

Category: Religion

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

God heeft vele namen: Allah, Jehova, Boeddha. Is God een hij of een zij? Elke traditie heeft zijn geloofsverhalen over God. Verhalen vragen er om, om verteld te worden. Dat doen mensen al vele eeuwen. Ze vertellen verhalen om te beschrijven wat ze eigenlijk niet begrijpen of waar ze bang voor zijn. De verhalen brengen de mysteries terug naar de menselijke maat. In dit boek staan veel verhalen over de veelkleurige GOD. Kinderverhalen om zelf te lezen, voor te lezen en er over te praten. Bedoeld voor kinderen en voor in wie het kind nog springlevend is.

From the book

GOD brengt je op adem
 
"Maar was er alleen maar gras te vinden op de aarde?", vroeg ik.
"Nee, want het verhaal is nog niet uit."
GOD zag dat het gras tof was.
"Daar zou je goed in kunnen spelen", zei ze. Ondertussen speelde ze met een handjevol klei, dat ze van de aarde had gepakt. Ze begon te kneden en te vormen. Ze maakte een poppetje van klei, dat wel heel erg op haar leek. Een hoofdje met ogen, oren, een mond en een mooi, klein neusje.
GOD glimlachte. "Je lijkt op mij", zei ze. "Ik noem je mens."
GOD zette het poppetje op de aarde. Het poppetje had stevige benen en bleef goed staan. En net als GOD had ze armen en handen, waar ze van alles mee kon doen. Maar het poppetje deed niks. Het stond er maar in de klei. GOD keek ernaar en zei: "Ja, zo kom je natuurlijk niet vooruit. Dat is niet tof." Ze pakte het poppetje weer in haar hand. Ze bracht het kleine hoofdje dicht bij haar eigen gezicht. Toen blies ze zachtjes in haar neus. En wonder boven wonder, begon het poppetje te bewegen. Door de adem van God leefde het ineens.
"Dat is nog eens tof", zei GOD. "Ik maak er nog een, dan kunnen ze samen spelen in de nieuwe tuin, die ik voor hen zal maken."

Genesis 2:7

About the author

"Ik werd in 1955 geboren in Leeuwarden. Ik studeerde theologie in Utrecht en specialiseerde mij in het pastoraat. Ik was gemeentepredikant in Gendringen, Oosterend, Groesbeek en Wijchen en geestelijk verzorger voor verstandelijk gehandicapten in Groesbeek en voor TBS veroordeelden in de Pompekliniek te Nijmegen. Op dit moment ben ik geestelijk verzorger voor doofblinden in Kalorama te Beek-Ubbergen. Ik ben gehuwd en heb vijf kinderen, vier kleinkinderen en veertien pleegkinderen (gehad)."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Het heeft de kleur van GOD.

Author:

Kees Wijnberg

Category:

Religion

Number of pages:

90

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

13-02-2015

ISBN:

978-94-0221-462-8 / 9789402214628

Price:

€ 16,45

Language

Dutch