De Gouden Keurploeg

Dré, Jan, Mark en Steve

Category: Sports and Games

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het verhaal van de keurploeg van het Groenendaalcollege te Merksem start in de gouden jaren zestig. Wij volgen leerkrachten en turners gedurende vijftig jaar, tot in 2013, wanneer het gouden jubileum wordt gevierd. Eén keurploeg, vier turnleraars, meer dan duizend jongens en meisjes. De geschiedenis van een turnvereniging en een school in een snel veranderende wereld.

From the book

De Gouden Keurploeg vertelt de geschiedenis van Keurploeg Groenendaal, een turngroep die ontstond in het Sint-Jan Ber-chmanscollege in Merksem tijdens de golden sixties.

Alles begon bij Dré Vanaelst die in DEEL 1 zelf vertelt op welke manier en om welke reden er een keurploeg werd op-gericht. Hij was tevens mijn eerste turnleraar in de lagere school en zo leerde ik het begrip keurturnen kennen.

In 1973 vervoegde ik hem als collega in de lagere school. Ik werd aangestoken door het turnvirus en bleef met heel veel plezier leiding geven aan de keurploeg tot in 2010. Dat verhaal kan je lezen in DEEL 2 wat in feite een kleine autobiografie is geworden.

Tijdens die lange periode studeerden twee oud-keurturners:
Mark Holthof en Steve Dilewyns, af als turnleraar. Bij mijn afscheid namen zij, met al hun opgedane ervaring, de fakkel over en zetten samen de keurploeg verder. DEEL 3 vertelt hun wedervaren, iets korter weliswaar maar dat is uiteraard een gevolg van hun nog jeugdige leeftijd.

Drie delen, vier turnleraars, meer dan duizend keurturners intussen: het verhaal van vijftig jaar keurploeg.

About the author

"Het boek werd door vier verschillende turnleerkrachten geschreven. Dré Vanaelst, Jan Verstrepen, Mark Holthof en Steve Dilewyns zijn de vier leraren die van 1962 tot vandaag de keurploeg maakten tot wat zij nog steeds is. De samenstelling van het boek gebeurde door mijzelf (Jan), gezien ik de brug vorm tussen de eerste (Dré) en de huidige lesgevers (Mark en Steve)."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Gouden Keurploeg

Author:

Dré, Jan, Mark en Steve

Category:

Sports and Games

Number of pages:

86

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

13-02-2015

ISBN:

978-94-022-1475-8 / 9789402214758

Price:

€ 16,45

Language

Dutch