Cover voorkant
Landseinde voorbij
Landseinde voorbij

Landseinde voorbij

Frits ten Broeke

Category: Poems
  • (1)

€ 15,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Deze bundel nodigt u als lezer uit om voor even de gebaande paden te verlaten en mee te reizen, landseinde voorbij. Deze uitdagende gedichten brengen, allemaal op eigen wijze, de lezer dieper in zichzelf. Als tijdens het lezen één ding duidelijk wordt, dan is het wel dat de ultieme waarheid niet bestaat: denken en handelen zijn voortdurend onderhevig aan tijd, ruimte en (zelf)inzicht. Zoals de schrijver in het gedicht Mo(NU)ment treffend verwoordt: dan verlaat mijn blik het verre – nadert mij – ziet mij – kringen in het water –voeten in het zand – aangeraakt door een steen – de lucht – het woelige water.

From the book

DE DAUW

Zoals de dauw
zich hecht
aan de ochtend:
gisteren
wordt
vandaag.
De reïncarnatie
van vluchtigheid.
De geboorte
van een gedachte.
Ik adem diep.
Vandaag
is tijd
geen jager.
Vandaag
is tijd
een libelle,
zich lavend
aan de dauw.

About the author

"Van jongs af aan schrijf ik al gedichten. Geïnspireerd door mijn moeder, schrijfster Ine ten Broeke-Bruins, en dichter Tomas Tranströmer schreef ik uitsluitend voor mijzelf, als instrument om het leven beter te begrijpen. Nu is mijn passie niet langer te beteugelen en ik hoop u daarvan deelgenoot te mogen maken. Mijn bundel bevat gedichten in afwisselende rijmschema’s en perspectieven vanuit de thema’s verdriet, bewustwording, hoop, verandering en liefde. Ik hoop u te ontmoeten in mijn gedichten!"

Reviews

2015-03-26 14:50:25 | By: Rubin | Rating:
Geweldige gedichtenbundel met een verhaal! Niet alleen zijn de gedichten afzonderlijk heel goed geschreven, samen volgens ze een heel verhaal; een soort tijdlijn waar iedereen zich in mindere of meerdere mate wel in kan herkennen. Een aanrader!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Landseinde voorbij

Author:

Frits ten Broeke

Category:

Poems

Number of pages:

50

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

20-02-2015

ISBN:

978-94-022-1491-8 / 9789402214918

Price:

€ 15,45

Language

Dutch

Rating:

  • (1)