De Muze brengt mij

Egbert Derix

Category: Stories
  • (9)

€ 15,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De Muze brengt mij is een bonte verzameling verhalen, geschreven door de Limburgse pianist componist en docent Egbert Derix. Het zijn verhalen over de plaatsen waar de muziek hem brengt en de bijzondere ontmoetingen die daardoor ontstaan. De verhalen geven een heel persoonlijk, en vaak emotioneel beeld, van zijn belevenissen. Zoals zijn ontmoeting met de zoon van Neil Armstrong en de saxofonist van Supertramp. De muze brengt hem over de hele wereld: van Limburg tot New York, van Denemarken tot de Filipijnen. Derix schrijft in een zeer toegankelijke stijl waarin intense beleving, humor en mystiek moeiteloos in elkaar doorlopen.

From the book

Denkend aan het woord universum gingen mijn gedachten namelijk plotseling terug naar die nacht die je normaal alleen in films ziet. Hoewel dit citaat uit het Guus Meeuwis lied niet op zijn plek is, of juist wel, maar dan in een Quentin Tarantino-achtig landschap.
Het was een mooie, heldere zomernacht. Ik stond in de tuin, rookte een sigaret en keek naar de sterrenhemel. Het was een drukke maand met veel concerten, lange dagen, verre afstanden, laat thuis. Heerlijk. Op de momenten dat ik op het podium zat achter mijn elektrische piano of ‘het instrument van de dag’ (zoals ik de piano of vleugel noem die soms voorhanden is op de plek waar ik speel), op die momenten voelde ik een diepe innerlijke rust. Dus elk nieuw concert, waar dan ook ter wereld, dat ik kon toevoegen aan mijn agenda, was wederom een verzekering van een zaligmakende ervaring in het nu.
Ik stond nog steeds in de tuin toen ik binnen mijn mobiele telefoon hoorde, ik had een smsje. Zonder verwachting liep ik de kamer in en nam mijn mobieltje van de tafel. Ik las het bericht: ‘Ik heb hem. Groetjes Gabriël. Ps. Bring your gun.’ Daarachter stond een smiley. Dat wil zeggen: een dubbele punt en een sluitend haakje. Als ik het zou willen dramatiseren had ik kunnen schrijven dat het een smsje uit de hel was. Mochten ze daar al beschikken over een draadloos netwerk. Ondertussen gierde er van alles door mijn lijf, ik kreeg het warm en koud tegelijk, werd angstig. Maar heel langzaam maakte ook een soort prettige opwinding zich van me meester.

About the author

"Ik werd geboren op 16 april 1969 in het Limburgse dorp Horst. Mijn vader was schrijver en journalist, mijn moeder onderwijzeres. Ik studeerde jazzpiano aan het Conservatorium Maastricht en volgde lessen in New York. Als pianist en componist werk ik samen met een aantal van mijn muzikale helden en sta ik op podia in Europa en de Verenigde Staten. De verhalen in dit boek laten zien waar en wat de Muze me brengt."

Reviews

2015-07-08 02:14:30 | By: Thomas Pieters | Rating:
‘Verhalen die op zichzelf zo bijzonder zijn, dat ze alleen nog maar opgeschreven hoefden te worden.’

Echter is het voor mij juist de manier waarop Egbert over zijn ontmoetingen schrijft, waarmee hij weet te raken. Om in de termen van het boek te blijven, het lijken soms net ‘Persoonlijke reizen vertelt vanuit de God die in ons allen leeft’. Observerend, dankbaar, verwonderd en vrij van oordelen is ‘de Muze’ wat mij betreft een absolute overwinning op het ego. Ik denk dat al haar verhalen daarom dicht bij iedere lezer staan, zo ook mijzelf.

De dusdanig treffende schrijfstijl waarmee Egbert verhaalt over het kunstzinnige verloop van zijn bestaan, opende mijn ogen opnieuw voor de synchroniciteit in dat van mijzelf. Zodoende is ‘de Muze’ voor mij een inspiratiebron om niet alleen verwonderd te observeren wat zich in het hier en nu aan mij voltrekt, maar er tevens dankbaar gebruik van te gaan maken.

2015-05-04 13:18:09 | By: Jitte Huitema | Rating:
Mooie verzameling korte verhalen. Vlot geschreven en vlot leesbaar.

In ontroerende, ludieke en af en toe licht mystieke verhalen schetst Egbert een beeld van zijn liefde voor muziek en medemens.

Voor mij persoonlijk een feest der herkenning vanwege belangstelling voor vergelijkbare muziek en andere onderwerpen.

2015-04-12 17:06:48 | By: Sue | Rating:
Moet na het lezen van het voorwoord door grote broer Govert Derix het boekje al even wegleggen omdat de traantjes mijn zicht al beperken. Dat beloofd wat voor de rest van dit bijzondere boekje 'De muze brengt mij'.
Ik weet dat je niet van het woord trots houdt, maar man wat ben ik trots op je Egbert Derix, of je het nu leuk vindt of niet!
Hoewel ik veel van de verhalen al ken, ik verheug me op de rest...maar eerst wachten tot ik weer genoeg zie!
Wordt vervolgd....2015-03-28 13:25:48 | By: Jacco | Rating:
Verhalen waar leven uit klinkt, en die een beeld kunnen openen om zelf open te kijken naar hoe mooi dingen samen kunnen hangen.

Natuurlijk een vaag verhaal zonder dat je het boek kent, als muziekliefhebber of verhalenliefhebber (of beter nog:beide) valt hier van te genieten!

2015-03-25 13:59:34 | By: Brigitte | Rating:
Op een mooie zondag avond, niet zo lang geleden, na een heerlijk concertje van Egbert, het mooie boekje "De Muze brengt mij" ...
Elke avond lees ik er een stukje uit. Niet teveel in één keer.
Neem het overal mee. Het is gesigneerd door Egbert. En hoop zo dat de Muze mij geluk brengt op men pad ...

2015-03-24 17:12:43 | By: Arno van den Berg | Rating:
Onderstaande was mijn persoonlijke reactie op Facebook naar aanleiding van zijn Muze. Dag Egbert. Zo... Examenspullen even aan de kant gelegd om jouw Muze in één keer uit te lezen. Wat heb je alles toch weer prachtig verwoord. Mooi om te lezen wat voor moois, ontroerends en bijzonders de Muziek je heeft gebracht. Onze voorliefde voor Madness, Marillion en Fish voorop.
Voor mij hoef je niet meer aan je PR te werken. Deze muze is de beste pr die je je maar kan voorstellen. Genieten van de verhalen. Ook af en toe een traantje weggewreven en dan daarna weer een glimlach om een mooie spreuk.
Chapeau... I travell with you.. And we'll see x

2015-03-24 18:35:36 | By: Carla | Rating:
Hoe kun je "gevoel" beoordelen? Je moet het ondergaan. Je hoort de muziek, je ziet Egbert gebogen over zijn piano. Mooi boek, fijne verhalen.

2015-03-24 21:27:59 | By: Miranda | Rating:
Ik heb van alle verhalen genoten. Vooral van de cyclische schrijfstijl, de positieve lading, de lieve toon waarmee de verhalen zijn geschreven, de oprechtheid en het gevoel voor rechtvaardigheid wat erin naar voren komt en de bijna voelbare passie voor de muziek.

2015-03-06 11:13:34 | By: Govert Derix | Rating:
Een uit het hart en het leven gegrepen collectie van ervaringen, observaties, mystiek-achtige ontknopingen en wonderlijke samenlopen van omstandigheden. Bovendien biedt 'De Muze' zeldzame inkijkjes in het leven op nationale en internationale muziekpodia en achter de schermen van de muziekwereld. Onvergetelijk zijn de ontmoetingen met allerlei bekendheden die de Muze op het pad van Egbert brengt. Een boek om te lezen en te herlezen. En als een echte muze zelf naar anderen te brengen. Lees, geniet, en luister vooral ook naar de muziek die opklinkt vantussen de fonkelende zinnen. Een juweeltje voor iedereen die van goede verhalen en goede muziek houdt - of een muze zoekt die hem hiermee in contact brengt. Dank, o Muze!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Muze brengt mij

Author:

Egbert Derix

Category:

Stories

Number of pages:

82

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

06-03-2015

ISBN:

978-94-022-1524-3 / 9789402215243

Price:

€ 15,95

Language

Dutch

Rating:

  • (9)