Cover voorkant
Footsteps - Reflexologie door de ogen van een hardloper
Footsteps - Reflexologie door de ogen van een hardloper

Footsteps - Reflexologie door de ogen van een hardloper

John Rooms

Category: Health

€ 19,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Nadat John een hersentumor overleefde op vijftienjarige leeftijd, zette hij zijn eerste loopstappen. Running werd deel van zijn essentie, tot een rugblessure in 2009 daar een einde aan leek te maken. Hij vocht terug, vond oplossingen in nieuwe looptechnieken, voetreflexologie en manuele behandelingen. Hij gooide zijn leven om en vandaag is hij actief als sportreflexoloog en running coach. Footsteps is het relaas van de persoonlijke zoektocht die resulteerde in een bijzondere visie op reflexologie, beweging en mentaal evenwicht.

From the book

Mijn verhaal begint in oktober 1983.

Er is toen bij mij op vijftienjarige leeftijd een hersentumor, een astrocytoom, vastgesteld.

Dertig jaar geleden was de wetenschap nog niet zover dat er juist kon worden ingeschat wat het succes van een hersenoperatie zou zijn. En of de operatie überhaupt succesvol zou zijn. Bijkomend probleem was ook dat het afvoeren van hersenvocht belemmerd werd door het gezwel. Daardoor steeg de druk in mijn hoofd dramatisch. Alles moest dus nogal snel gaan. Om het simpel te stellen: het risico op verlamming of beperkte mobiliteit was reëel. Een eerste ingreep, het plaatsen van een drain, werd dan ook kort na mijn opname uitgevoerd met als doel de druk op de hersenen te verlichten.

Toch ga ik er nog altijd van uit dat een banaal surfaccident de tumor definitief geactiveerd heeft. Als test werd er een wedstrijd gevaren van boei naar boei. We lagen met twee man voorop en voeren dicht naast elkaar, aan halve wind. Toen mijn tegenstander langs stuurboord, rechterzijde, een inhaalmanoeuvre maakte, viel de wind uit mijn zeil en belandde mijn hoofd met een smak op zijn plank. Drie weken later werd abnormale hersenactiviteit vastgesteld. Met als resultaat dat ik me op een zaterdagavond in oktober 1983 moest melden in het UZA te Edegem. Met een grote zorg weliswaar: hopelijk heb ik televisie op de kamer en kan ik naar The A-team kijken.

Na behoorlijk wat onderzoeken, hoofdzakelijk uitgevoerd in het Middelheim, en twee kleinere operaties brak de dag van de waarheid aan. Toen ik de operatiekamer werd binnengerold, flitste er slechts een gedachte door mijn hoofd: Ik wandel nooit meer.

About the author

"Ik ben jarenlang actief geweest als salesverantwoordelijke voor meerdere Amerikaanse bedrijven, tot ik in 2010 van mijn passie voor lopen en mijn fascinatie voor de voeten en voetreflexologie mijn beroep maakte. Sinds ik in 1983 aan een hersentumor geopereerd werd, zijn hardlopen, manuele technieken en beweging mijn zuurstof geweest. Toch duurde het 30 jaar alvorens ik definitief de stap zette en voltijds sportreflexoloog werd."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Footsteps - Reflexologie door de ogen van een hardloper

Author:

John Rooms

Category:

Health

Number of pages:

110

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

13-03-2015

ISBN:

978-94-022-1543-4 / 9789402215434

Price:

€ 19,50

Language

Dutch