TIJD en TIJDEN

Robert de Telder

Category: Popular Science

€ 25,35
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De chronologische oudheidgeschiedenis van Israël, Egypte en Assyrië schematisch op millimeter papier
Het boek ‘Tijd en Tijden’ neemt u mee op een tijdreis in de geschiedenis vanaf de Grote Vloed van het derde millennium voor Christus tot aan de Openbaring van Jezus Christus aan het begin van het dertigste Jubeljaar in 27/28 AD. Het raamwerk is de Bijbelse geschiedenis via tijdsbalken vanaf het eerste Bijbelboek Genesis tot aan de komst van Christus. Aan de 148 tijdsbalken die het boek bevat werden de koningslijsten van Egypte en Assyrië verbonden en gereviseerd. Door een gedetailleerde inhoudsopgave is het goed mogelijk om het boek ook als naslagwerk te gebruiken.

From the book

De Grote Vloed van het derde millennium voor Christus was een tot nu toe ongeëvenaarde meganatuurcatastrofe die de aarde ooit trof. Het is een ramp die in vele overleveringen, legenden en mythologieën terug te vinden is. De leidraad in dit boek begint met het Bijbelboek Genesis dat als historisch betrouwbaar wordt neergezet. We gaan verder op onze tijdreis van meganatuurcatastrofe naar meganatuurcatastrofe. Catastrofes die met intervallen planeet aarde in de oudheid getroffen hebben. Leidraad is de Bijbel en historici van de oudheid zoals Herodotos, Flavius Josephus, Diodorus e.a. Bijzondere aandacht gaat naar de zogenaamde Bijbelse geschiedenis maar haast evenveel aandacht zal gaan naar Egypte en Assyrië, landen waar meermaals interacties mee plaatsvonden. De mens of de wetenschappelijke naam; Homo sapiens die momenteel sinds de laatste wereldcatastrofe van het derde millennium voor Christus meer dan 7.000.000.000. leden telt, beschikt slechts over een geschreven geschiedenis van enkele duizenden jaren. En zelfs deze paar duizend jaren zijn onvoldoende bekend. Geschiedenis is een voortdurend overdenken van – en herzien van en terugkeren naar – het verleden. Geschiedenis in de brede betekenis van het woord is revisionistisch. Mensen en gebeurtenissen worden keer op keer aan een nieuw oordeel onderworpen. Joodse Bijbelvorsers hebben op basis van een Bijbelcode berekend dat planeet aarde zo’n 15,3 miljard jaar oud is. Dezelfde Joodse traditie leert dat voor de schepping van de mens er al eens een wereldperiode via een meganatuurcatastrofe door God was afgesloten. De oude Grieken hadden soortgelijke tradities. Er is een periode die door Aristoteles ‘het grote jaar’ wordt genoemd, aan het einde waarvan de zon, de maan en alle planeten hun oorspronkelijke stand weer innemen. Dit ‘grote jaar’ heeft een geweldige winter, door de Grieken ‘kataklysmos’ genaamd, wat overstroming betekent; en een geweldige zomer, door de Grieken ‘Ek pyrosis’ of wereldbrand geheten.

About the author

"Ik behoor tot de babyboomer-generatie van na de Tweede Wereldoorlog. Vaderlandse geschiedenis behoorde in die tijd nog op school tot het normale lessenpakket. Het is een interesse die me niet meer heeft losgelaten. Toen daar later de Bijbel bijkwam ontstond onmiddellijk het verlangen deze Bijbelse verhalen over de oudvaders en over Israël op de tijdsbalk in harmonie met de historische gegevens van de buurlanden zoals Egypte, Assyrië en andere landen te kunnen onderbrengen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

TIJD en TIJDEN

Author:

Robert de Telder

Category:

Popular Science

Number of pages:

496

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

03-04-2015

ISBN:

978-94-022-1560-1 / 9789402215601

Price:

€ 25,35

Language

Dutch