SARV ON TOUR - De zijderoute met z’n viertjes

Alexander Megens

Category: Travel

€ 20,35
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

SARV ON TOUR, de zijderoute met z’n viertjes is een reisverslag van een gezin dat besluit de zijderoute te gaan rijden. Het boek neemt je mee vanaf het allereerste idee tot en met de afloop. In een 25 jaar oude landcruiser die is omgebouwd tot camper worden Albanië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Duitsland, Estland, Iran, Kazachstan, Kirgizië, Kroatië, Letland, Litouwen, Macedonië, Montenegro, Nederland, Oezbekistan, Oostenrijk, Polen, Rusland, Slovenië, Tsjechië, Turkije en Turkmenistan aangedaan.
Een mooi boek dat ter inspiratie dient voor andere avontuurlijke ouders of gewoon om van te genieten in je eigen achtertuin.

From the book

Rond 13.00 uur vertrekken we richting Kirgizië of Kyrgystan. Bij de grens lijkt het alsof de Oezbeken ons niet kwijt willen, maar het lukt nadat alle formaliteiten zijn afgehandeld en Vincent bijna is opgegeten door de douane herdershond. Dan volgt Kirgizië, foto maken, stempel en een welkom en dat is het dan. Wat een verschil, we voelen ons eindelijk ergens welkom. Meteen gooien we de tanks vol met diesel voor € 0,60 per liter en in hele land weer ruim voorradig.
We rijden door Osh en vinden een mooie plek bij een boerderij waar de buurtkinderen Ralph en Vincent onder hun hoede nemen. Die avond worden de Iraanse (speelgoed)pistolen met lasers ingewijd. Oh ja, die hebben alle douane checks ongemerkt gepasseerd.

Na het ontbijt gaan we richting Djzalal-Abad. Het is een prachtige weg - de M41 - en we passeren de Cigrok pas op 2.400 meter. We zien veel yurts, een soort ronde tent, die door (paarden)herders wordt gebruikt als zomerverblijf. Als we foto's maken worden we prompt uitgenodigd. We nemen plaats in de tent en krijgen brood, boter en melk. Paardenmelk dus. Die smaakt niet als de melk thuis. Ik weet naar goed gebruik de beker in een teug leeg te drinken, maar bedank voor de tweede. We 'praten' wat. Met gebaren komen we een heel eind: leeftijd, school, route en baan. De vraag naar het salaris besluiten we maar niet te begrijpen. Brood mag je trouwens niet met de onderkant naar boven leggen, dat geeft ongeluk. Met een afsluitgebaar sluiten we de maaltijd. Als we willen betalen, accepteren ze dat niet. Als dank deelt Ralph een aantal SARV-stickers uit.

We vervolgen onze route. Bij de eerste beste plaats komen we erachter dat de M41 twee kanten opgaat vanuit Osh en dat wij al tachtig kilometer de verkeerde kant op rijden.

About the author

"Al sinds mijn geboorte in 1971 heb ik een fascinatie voor reizen en avontuur. Allereerst met mijn ouders, maar al snel op eigen benen en op pad met de motor. Samen met Saskia, mijn levensgezel, maak ik alle continenten onveilig. En dan komen er kinderen: twee jongens: Ralph en Vincent. De jongens blijken een nieuwe inspiratiebron te zijn om samen te reizen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

SARV ON TOUR - De zijderoute met z’n viertjes

Author:

Alexander Megens

Category:

Travel

Number of pages:

194

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

10-04-2015

ISBN:

978-94-022-1578-6 / 9789402215786

Price:

€ 20,35

Language

Dutch