Leid mij in Uw waarheid

Wim Jan van 't Wout

Category: Religion

€ 18,15
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In vijf los van elkaar staande bijbelstudies wordt ingegaan op wat de Bijbel over het betreffende onderwerp of in een bepaald bijbelgedeelte zegt. Verschillende bijbelvertalingen worden soms naast elkaar gelegd en/of geraadpleegd. Gezocht wordt naar verbanden in de Bijbel en naar verdieping van het besproken onderwerp of bijbelgedeelte. De positie van het volk Israël in de bijbel wordt in de diverse studies besproken. En natuurlijk is een bijbelstudie geen bijbelstudie als de Hoofdpersoon de Heere Jezus in de studie ontbreekt.

From the book

Uit Genesis 50: 24 – 25 zou je kunnen opmaken dat Jozef de eerste is van de zonen van Jakob die overlijdt. Hij, die het eerstgeboorterecht ontvangen heeft. (1 Kronieken 5: 1). Hij heeft het vóór zijn sterven wel goedgemaakt met zijn broers (Genesis 50: 19 – 21). Hij hóefde dat niet te doen en toch: het zijn zijn broeders. Daarmee verwijst hij naar die ene Eerstgeborene, de Heere Jezus. Hij, wiens dood de verzoening betekende voor zijn broeders in het vlees. En voor Zijn gehele schepping. Dat is ook de boodschap van het leven van Jakob: de verzoening met de broeder. En het ligt uiteindelijk allemaal vast in de dood en opstanding van de Heere Jezus. Want Hij zal nooit laten varen het werk dat Zijn hand begonnen is. God is getrouw, Zijn plannen falen niet. Als Bileam Israël zegent, zegt hij onder andere: Hij (de HEERE) schouwt niet aan de ongerechtigheid in Jakob; ook ziet Hij niet de boosheid in Israël. De HEERE, zijn God, is met hem en het geklank des Konings is bij hem. (Numeri 23: 21).

About the author

Hoewel Wim Jan van ‘t Wout in Gouda geboren is, heeft hij zijn hele leven tot nu toe in Boskoop gewoond. Bij verschillende bedrijven was hij werkzaam als administratief medewerker. Schrijven is altijd een van zijn hobby’s geweest. Toen hij 40 jaar was, is bij hem een vorm van autisme geconstateerd. Naast de beperkingen die deze diagnose met zich mee brengt, is het voor hem een uitdaging om zich in de Bijbel te verdiepen. 

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Leid mij in Uw waarheid

Author:

Wim Jan van 't Wout

Category:

Religion

Number of pages:

158

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

17-04-2015

ISBN:

978-94-0221-591-5 / 9789402215915

Price:

€ 18,15

Language

Dutch