Zwarte Stroop

Tim Peterse

Category: Novels

€ 15,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ze zeiden dat zij de nieuw Picasso zou worden. Joan Jansen kan prima met een penceel overweg, ze is bevriend met een excentrieke dichteres en leeft met één been in het absurdisme. Ze is gelukkig, op haar eigen vreemde manier. Dan komt de negatieve kant van het leven aankloppen. Joan moet het gevecht aangaan met depressie en uitvinden hoe vriendschap werkt. Gewapend met kracht gaat ze deze confrontatie aan en hoopt ze op een overwinning.Zwarte stroop is een roman over regen, thee, passie en een strijd die velen van ons in hun leven moeten aangaan.

From the book

Een kleine zilveren schedel met diamanten ogen zat vastgespeld op zijn stropdas. Een echt apart karakter om niet minder te zeggen.
"En natuurlijk weet ik hoe jij heet, mop.
"Oh echt? En wat is mijn naam dan, Ripley?
"Dat zei ik net. Je naam is Mop, toch?"
Deze mensen lopen echt op de rand van krankzinnigheid.
"Nee, het is Joan Jansen."
"Joan? Nou, dat is pas een rare naam, mop. Je leek me zo’n lief meisje, dus ik ging er simpelweg vanuit dat je naam mop zou zijn. Vertel me eens, Joan. Het lijkt alsof je hier nieuw bent. "Bevalt het je?", vroeg hij.’
"Het is hier best prettig. Maar wel heel raar en surrealistisch. Waar ben ik eigenlijk?"
"Is dat niet overduidelijk? Je bent hier", antwoordde Ripley.
"Natuurlijk, dat is duidelijk. Maar waar is hier?"
"Waar heb je het over? Je bent hier. De tijd is nu en het is een dinsdag, volgens mij. Ik ben de dag een tijdje geleden vergeten en kan het nu niet meer terugvinden. Kan de datum ook niet herinneren. Niet eens het jaar. Dat doen wij allemaal hier, omdat het niet uitmaakt. Ik ben hier al zo lang dat het moeilijk wordt om alles te onthouden. Neem wat koffie of thee na je drankje. De alcohol komt hier nogal hard aan. Ze maken ze veel te sterk. Of je kunt achter de draak aanjagen. Sommige mensen vinden dan sneeuw. Maar alleen als ze geluk hebben natuurlijk. Het beste advies dat ik kan geven, is om achterover te leunen, te relaxen en van de rit genieten. En met de rit bedoel ik het leven, mop."
Ik was stil en dacht na. Misschien had hij wel een punt.

About the author

"Ik ben geboren op 29 augustus 1994 in Almere, maar ik woon momenteel in Dronten. Ik volg een drama-opleiding en heb echt mijn plekje gevonden in het theater. Mijn andere passie is natuurlijk schrijven, iets wat ik van jongs af aan al enorm leuk vind. Ik heb veel korte verhalen geschreven en aan schrijfwedstrijden meegedaan. Met deze ervaringen onder mijn riem concentreer ik mij nu op boeken en heb ik mijn eerste roman geschreven."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zwarte Stroop

Author:

Tim Peterse

Category:

Novels

Number of pages:

86

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

24-04-2015

ISBN:

978-94-022-1624-0 / 9789402216240

Price:

€ 15,45

Language

Dutch