Cover voorkant
Neder - Afrika
Neder - Afrika

Neder - Afrika

Guillaume van den Berg

Category: Novels

€ 18,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Neder ­ Afrika, een novelle over de andere jaren ’80, speelt zich af in Amsterdam en Kampala. Hoofdpersonen zijn Guul van Bergen en Willem Montis. Guul van Bergen worstelt met zijn geloof. Hij wil ‘iets doen’ om het verschil te maken en organiseert een vrijwilligerskamp in Oeganda. Maar hij komt er achter dat de dominee voor wie de vrijwilligers werken een charlatan is. De andere hoofdpersoon, Willem Montis, is werkstudent en wil eindelijk wel eens afstuderen. Ook moet hij nog een stukje schrijven. De twee hoofdpersonen kennen elkaar niet, maar hun werelden vloeien in elkaar over als het onthutsende einde nadert.

From the book

Knal! Pang! In de straat was het geluid van twee geweerschoten te horen. ‘Tjeminee, wat zou er aan de hand zijn?!’ riep Eelco bang, en hij veerde in z’n slaapzak overeind. ‘Laten we eerst wat licht maken,’ sprak Guul, want het was avond geworden. Buiten was het donker. ‘Nee, natuurlijk niet, geen licht maken, dan kunnen ze je zien hoor!’ riep Eelco. ‘We moeten de boel stil afwachten.’ Het was nu even stil. Op de gang waren voetstappen te horen. Er werd op de deur geklopt. ‘Yes, wie daar?’ De deur ging open. In het licht van de gang zag de groep een man in een blauw uniform. Hij deed het licht in de kamer aan. Om z’n schouder hing een geweer, een Israëlische pistoolmitrailleur. Een oud model, aan de houten kolf te zien. ‘Mijn naam is Nelson, en ik ben de bewaker van het kinderhuis,’ sprak de man. ‘Jullie hebben mij horen schieten, dat is om inbrekers af te schrikken. Af en toe schiet ik gewoon eens in de lucht. Zo, dus jullie komen uit Holland hè? Heeft iemand van jullie sigaretten bij zich?’ Guul rommelde in zijn tas, en gaf de bewaker een sigaret. Hij had weliswaar besloten om te stoppen met roken, ook omdat hij gehoord had dat Afrikaanse christenen niet rookten, maar nu de bewaker om een sigaret vroeg, stak hij er zelf ook maar eentje op. De bewaker nam een trek aan de sigaret en blies de rook uit. ‘Tussen haakjes,’ zei hij, ‘Dr. Kilwazi vroeg mij jullie te waarschuwen, als het journaal zou beginnen, dat begint straks om acht uur, dus vandaar dat ik jullie nu wakker maak. In het gebouw aan de overkant staat een televisietoestel . O ja, als jullie dollars hebben, ik geef een goede koers.’

About the author

"Ik groeide op in Haarlem, Arnhem en Bilthoven. Ik studeerde geschiedenis aan de Vrije Universiteit en woonde afwisselend in Amsterdam en Amstelveen. Ik werkte als internationaal telefonist, free-lance journalist, docent, ideeënmanager, klachtenbehandelaar, webmaster en bedrijfsredacteur. Deelname aan vrijwilligerskampen leidde tot een langdurige betrokkenheid bij Afrika en Latijns Amerika. De ervaringen in Afrika en het actiewezen rondom Afrika in Amsterdam leverden mij de inspiratie voor het schrijven van Neder - Afrika."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Neder - Afrika

Author:

Guillaume van den Berg

Category:

Novels

Number of pages:

206

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

19-12-2008

ISBN:

978-90-883-4667-5 / 9789088346675

Price:

€ 18,45

Language

Dutch