De avonturen van Koningin Big

Ans Visser

Category: Animals

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Koningin Big is een eigenwijze viervoeter. Ze is een hond maar dikwijls denken kinderen dat ze een biggetje is, omdat ze zo’n mooi roze buikje heeft. Vaak zit Big op haar troon voor het raam en waakt ze over de stoep voor haar huis. Zij denkt dat zij de baas van de straat is. Big woont met Man, Vrouw en de Kippen in een paleis en beleeft allerlei avonturen die jullie ook beleven zoals naar school gaan, uit logeren, je verjaardag vieren, op vakantie gaan en de naar de dokter gaan.

Een humoristisch boekje voor jong en oud met vertederende en grappige foto’s.

From the book

Koningin Big is jarig

Vandaag is een bijzondere dag. Koningin Big viert haar negende verjaardag. Eigenlijk wordt ze 63 jaar. Een mensenjaar telt zeven hondenjaren zeggen ze. Dus als je de tafels een beetje onder de knie hebt, weet je dat 9x7=63. Big is een koningin op leeftijd. Voor haar leeftijd is het een kwieke meid. Voetballen kan ze nog als de beste. Ze heeft wel vaker een pauze nodig tijdens de wedstrijden om te drinken en uit te hijgen.

Man, Vrouw en de Kippetjes hebben ’s morgens haar keukentje versierd met ballonnen en slingers. Als de gasten zijn gearriveerd, komt het moment suprême: cadeautjes en taart. Van de Kippetjes krijgt ze een halsband met veel blingbling, een passend cadeau voor een koningin. Van Man en Vrouw krijgt zij een reuze bot. Het bot is te groot om mee te nemen in haar keukentje.
Voor deze speciale gelegenheid mag ze op de eettafel staan. Dan komt de taart: een hondentaart met lekkere knabbels en koekjes voor Big en een slagroomtaart voor de genodigden. In dertig seconden heeft ze haar eigen taart al op. Daarna wil ze aan de taart van de gasten beginnen. Iedereen denkt, ah laat het feestvarken maar …  Maar hopen dat ze niet misselijk wordt van al die slagroom!
Na dit feestgedruis is Koningin Big wel toe aan een middagdutje. Op haar troon valt ze in een diepe slaap. Ze maakte snurkende en piepende geluidjes en beweegt af en toe haar pootjes. Ze droomt vast al over haar volgende verjaardag.

About the author

"Ik ben in 1959 in Amsterdam geboren. Ben getrouwd en ik ben moeder van twee volwassen zoons. Ik woon en werk in Amsterdam. Naast mijn werk als coördinator vrijwilligerswerk zijn mijn passies reizen, fotograferen en boeken. Boeken lezen, boeken verzamelen en schrijven. Eerder kwamen van mij de volgende boeken uit bij Uitgeverij Boekscout: Leven met Passie (levensverhalen van bijzondere mensen), de dichtbundel Dichtsels en Spinsels (uitgave in eigen beheer) en de kinderprentenboeken Pablo de rolstoelpiet en Ippo (uitgave in eigen beheer)."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De avonturen van Koningin Big

Author:

Ans Visser

Category:

Animals

Number of pages:

34

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5 liggend

Release date:

29-05-2015

ISBN:

978-94-022-1584-7 / 9789402215847

Price:

€ 14,45

Language

Dutch