Cover voorkant
Zacharias, de Ambtenaar
Zacharias, de Ambtenaar

Zacharias, de Ambtenaar

Andries Boneschansker

Category: Novels

€ 17,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Zacharias is een ordentelijke ambtenaar. Hij doet gezagsgetrouw zijn werk, stelt geen vragen en verzet zich niet tegen de gevestigde orde. Tot hij op een dag een folder op zijn werkplek krijgt waarin hij wordt opgeroepen gezonder te gaan leven. In de hoop ooit Hoog Ambtenaar, met hoofdletters, te worden, gooit Zacharias zijn leven drastisch om. De Ambtelijke Top ziet zijn gedragsverandering als een dreiging en hij krijgt een onmogelijke opdracht. Gezagsgetrouw als hij nog steeds is, begint hij met de opdracht en raakt verwikkeld in een wereld van geheime diensten, demonstranten, intriges en duistere overheidspraktijken.

From the book

Zacharias bemerkte de emotie van Vader en was met hem ontroerd. Voor hem stond het vast. Hij zou ook Ambtenaar worden. "Vader, waar zitten eigenlijk de andere mensen in de hiërarchie?" Vader schrok op uit zijn ontroering. "Ach, het volk bedoel je, de burger. Het volk komt ver na de Ambtenaar. Zonder de Ambtenaar is er namelijk geen volk. Ze beseffen dat niet altijd, maar het volk bestaat alleen maar dankzij het Ambtelijk Apparaat." Zacharias moest denken aan dat prachtige moment met zijn vader in de polder De Bijlmer. Het leek zo kort geleden. Dankzij dat gesprek met zijn vader was hij tot op de dag van vandaag een voorbeeldambtenaar. Hij deed zijn werk zoals dat van een Ambtenaar verlangd werd. Geen vragen stellen, vragen moeten gesteld worden door leidinggevenden. Hij gruwde bij de aanblik van de nieuwe lichting ambtenaren. Trainees werden ze genoemd. Die waagden het zelf na te denken, ja, ze waagden het zelfs kritische vragen te stellen. Zacharias was blij dat hij niet zo was. Dat hij niet was als diegenen die het zelfs waagden vragen te stellen over veiligheid of ethiek. Vragen!? Het idee alleen al. Zij begrepen het dienende van de overheidsdienaar niet. Zij begrepen de essentie van het Ambtelijk Bestaan niet. Voor de Minister, God en Koningin was het maar goed dat hij, Zacharias, er nog was om de schoonheid van het Ambtelijk Apparaat te behouden. Wat was het toch mooi om Ambtenaar te zijn.

About the author

"Ik ben trainer/adviseur bij de Politieacademie. Ik werk al dertig jaar bij de overheid, zowel in het "veld" als in "Den Haag", en ken de ambtelijke wereld in al zijn facetten. Het schrijven is voor mij een manier om de ervaringen die ik dagelijks ervaar te kanaliseren. Mijn jaren als ambtenaar hebben geleid tot deze fantastische reflectie op het ambtelijk bestaan. Ik heb beloofd te zullen blijven schrijven."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zacharias, de Ambtenaar

Author:

Andries Boneschansker

Category:

Novels

Number of pages:

152

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

26-12-2008

ISBN:

978-90-883-4581-4 / 9789088345814

Price:

€ 17,45

Language

Dutch