Verheugende Boodschap

Hafid Laouikili

Category: Religion
  • (6)

€ 17,75
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Waarom kiezen mensen in deze tijd voor de islam?
Sinds 9/11 staat deze religie immers volop in de negatieve belangstelling.
Ondanks dat zijn er mensen die heel bewust kiezen om zich tot de islam te bekeren. Wat zijn hun beweegredenen? Welke weg hebben ze bewandeld en wat heeft het hun gebracht?
De keuze voor de islam leidt tot persoonlijk geluk, maar heeft ook veel invloed op familiebanden, vriendschappen en carrières. In dit boek doen Nederlandse en Belgische bekeerlingen hun verhaal.

From the book

Op een nacht had Daniëlle een hele bijzondere klant. "Het was een Marokkaanse man. Hij wilde alleen maar praten en coke snuiven. Ik begreep niet dat hij zoveel geld wilde betalen zonder dat hij me wilde aanraken of wat dan ook. Ik voelde me er ongemakkelijk bij."
Hoewel ze vaker mensen coke heeft zien gebruiken, zag ze dat het een vreemd effect op hem had. Hij werd paranoïde van de mensen buiten en zag rook, zei hij. Verder was hij bijzonder vriendelijk en geïnteresseerd in haar. Hij kon aan haar uiterlijk zien dat ze Joods was. Hij heette Arif. Daniëlle vond hem vriendelijk en gaf hem haar nummer.
Na drie maanden werken stond het nieuwe collegejaar voor de deur. Daniëlle wilde naar België vertrekken. Ze wilde daar Arabisch en Hebreeuws studeren. Ze had een nobel en groots streven: niets minder dan vrede in Israël. Maar zover kwam het niet. Vlak voordat ze tijdelijk naar een hotel wilde verhuizen, stal een ex-vriend zesduizend euro van haar.
Arif kwam weer in de club. Samen zijn ze naar een kamer gegaan en hebben ook toen alleen gepraat. Arif was deze keer nuchter. Ook het geloof kwam ter sprake. "Hij zag dat het niet goed met me ging en begon door te vragen. Ik vertelde hem over mijn plan om weg te gaan, dat ik mijn kamer al had opgezegd en eruit moest." Daniëlle vertelde hem ook over het verdwenen geld en dat ze haar lichaam dus voor niets had verkocht. Hij stelde voor dat ze met hem mee zou gaan. Even twijfelde ze, maar uiteindelijk deed ze het. Ze heeft flink uitgehuild om vervolgens de hele nacht rustig te slapen.

About the author

"Ik ben in 1972 in het noorden van Marokko geboren. Sinds 1981 woon ik in Nederland. Op de middelbare school werd ik door mijn leraar Nederlands gestimuleerd om te gaan schrijven. In eerste instantie voelde ik hier niets voor. Op latere leeftijd bleek mijn schrijversdrang groter dan ik had verwacht. Een aantal jaren geleden nam ik daarom de pen ter hand en begon aan mijn eerste roman, Terug in de Tijd."

Reviews

2017-12-15 20:56:42 | By: Diana Rb | Rating:
Een echte aanrader, fijn boek om te lezen, erg interessant om te zien, hoe mensen tot deze stap zijn gekomen.

2015-07-08 16:39:52 | By: Jamal Andichi | Rating:
Zeer mooie en boeiende verhalen, echt goed. Leest lekker door !
Ik verwacht nog een vervolg :) ! ga vooral door echt een aanrader.

2015-07-05 09:23:56 | By: Amel | Rating:
Mooie verhalen en interessant om te lezen hoe iedereen zijn weg naar islam gevonden heeft. Heel goed gedaan.

2015-06-26 08:23:51 | By: ilona | Rating:
aanrader

2015-06-20 22:41:06 | By: Mandy | Rating:
Mooie, boeiende en inspirerende verhalen.
Het is alleen jammer dat jij (schrijver) in bepaalde situaties niet helemaal in details verteld/schrijft, maar dat heeft misschien te maken met de privacy van de bekeerlingen zelf, dat ze niet dieper in willen gaan op bepaalde situaties.

Maar mijn complimenten

2015-06-16 12:29:16 | By: mei-wah | Rating:
echt goed!!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Verheugende Boodschap

Author:

Hafid Laouikili

Category:

Religion

Number of pages:

140

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

12-06-2015

ISBN:

978-94-022-1760-5 / 9789402217605

Price:

€ 17,75

Language

Dutch

Rating:

  • (6)