Topsport is goud waard

Maxime van Ass

Category: Sports and Games
  • (1)

€ 15,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Maxime van Ass is geboren in 1998 en komt uit Tilburg. Omdat ze ruim 5 jaar lang meer dan 15 uur per week aan haar sport volleybal besteedt, heeft ze toch net een ander leven dan normaal. Daardoor merkt ze dat andere mensen het lastig vinden dat ze zoveel met haar sport bezig is. Daar wilde ze iets aan doen. Ze heeft dit boek geschreven om andere mensen bekend te laten maken met het leven van een topsporter.

From the book

Wanneer je het dagelijks leven van een sporter leeft, is het erg lastig om daarnaast nog andere dingen te doen. Zoals uitgaan, naar een verjaardag gaan of de nieuwste films zien. Het komt er dus op neer dat jouw sociale leven sterk in contact staat met jouw sport.
Als jij je als jongere begint te verdiepen in je sport en echt de top wil bereiken heb je dus te maken met een aantal consequenties op het sociale gebied. Iedere topsporter kan hier over meepraten, omdat die wel hetzelfde heeft meegemaakt. Jij hebt de keus gemaakt om meer tijd dan normaal aan je sport te besteden, en jij kan dus niet meer zo vaak je vrienden en familieleden zien. Hoe ik het nu vermeld lijkt het alsof een topsporter egoïstisch is en alleen maar aan zichzelf en aan zijn sport tijd besteedt.
Misschien is de keus om een topsporter te worden wel egoïstisch, want je kan alleen maar de top bereiken wanneer jij je vol concentreert op je sport. Maar dit hoeft niet te betekenen dat een topsporter qua definitie meteen een egoïst is, dit echt niet.

About the author

Ik ben geboren op 20 februari 1998 in Tilburg en ben bezig met de HAVO. Dit boek kun je een uit de hand gelopen profielwerkstuk noemen. Sinds ik op de middelbare school zit besteed ik meer dan 15 uur per week aan mijn sport, volleybal. Hierdoor is mijn leven toch net iets anders. Ik ben dit boek gaan schrijven om andere mensen bekend te maken met het leven van een topsporter.

Reviews

2015-08-25 21:27:19 | By: Rob van Dongen | Rating:
Een heel toegankelijke paperback over topsport in Nederland vanuit het perspectief van een jonge topsportster in spé. Het geeft een mooi inzicht van de eigen ervaringen van Maxime van Ass. Een echte aanrader!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Topsport is goud waard

Author:

Maxime van Ass

Category:

Sports and Games

Number of pages:

80

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

12-06-2015

ISBN:

978-94-0221-758-2 / 9789402217582

Price:

€ 15,45

Language

Dutch

Rating:

  • (1)