Cover voorkant
Als twee druppels
Als twee druppels

Als twee druppels

Fred van Rijn

Category: Novels

€ 21,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als Pauline en Bert arriveren op de camping doen ze een sinistere ontdekking. Dénken ze, want als ze eenmaal zijn geïnstalleerd en uitgerust slaat de twijfel toe of hun ogen hen niet hebben bedrogen. Terug in Nederland denken ze er niet meer aan. Het leven gaat zijn gewone gangetje totdat Pauline de dementerende moeder bezoekt van iemand die zij op de camping heeft leren kennen. Vanaf dat moment verdwijnen al hun zekerheden en is niets meer wat het lijkt. Als twee druppels is een roman over liefde, ouder worden en verliezen, maar ook over het gegeven dat niemand iets in de hand heeft. Elke vermeende zekerheid is slechts een zijden draad.

From the book

Ik word wakker in een vreemd bed. Het duurt even voordat ik me realiseer waar ik ben. Ik lig in een hotelbed. Ik kijk naast me en zie dat Bert nog heerlijk ligt te slapen. Hij ademt een beetje zwaar, het is nog net geen snurken. Ik vraag me af wat ze op mijn werk wel niet zullen zeggen als ik bel dat ik vandaag niet kom? Als ik bel dat ik deze hele week en ook de volgende week niet kom. Ze zullen me wat kunnen aandoen. Maar Bert heeft gelijk, we kunnen beter even wat afstand nemen. Ik sla het dekbed van me af, slinger mijn benen over de rand van het bed en ga rechtop zitten. Wat een nacht. Toen we in het hotel aankwamen had het meisje achter de receptie inderdaad gekeken alsof we een stelletje waren. Of we een date hadden. Een one night stand. Ik zou het in haar plaats ook gedacht hebben, bedenk ik, als er halverwege de avond opeens een man en een vrouw binnen komen wandelen, zonder bagage, en een tweepersoonskamer voor één nacht reserveren. Dat doe je niet met je eigen man. Ik kijk op mijn mobieltje hoe laat het is. Half acht. Mooie tijd om op te staan en zo te gaan ontbijten.

About the author

"Ik ben geboren in 1956. Ik heb in mijn jeugd veel aan toneel en cabaret gedaan (met wisselend succes), in bandjes gespeeld en een gedichtenbundel uitgegeven. Daarna getrouwd, vader geworden en dus even geen tijd meer voor hobby’s. Vanaf 2002 ontstaat meer vrije tijd en ‘om niet te versoapen’ pak ik het schrijven en spelen van muziek weer op en schrijf ik columns en romans. Eerder verscheen van mij een verzameling columns onder de naam Flabbergast."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Als twee druppels

Author:

Fred van Rijn

Category:

Novels

Number of pages:

348

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

26-12-2008

ISBN:

978-90-883-4698-9 / 9789088346989

Price:

€ 21,45

Language

Dutch