Voor wie weet te wachten...

Celine Heldens

Categorie: Verhalen
  • (8)

€ 12,95
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

De korte verhalen in deze bundel beschrijven betekenisvolle, grappige en soms ook ontroerende gebeurtenissen, ontmoetingen en ervaringen in het leven van de auteur. Zo schrijft Celine Heldens over een diepzinnig gesprek van haar zoon, maar ook over het fietswedstrijdje met een onbekende.
De verhalen worden pakkend beschreven en helder uiteengezet. Gevoelens als vreugde en verdriet lopen vloeiend in elkaar over en worden beschreven met een kalme frisheid en een grote opmerkzaamheid. Sommige doen je glimlachen, andere raken je.

Uit het boek

Mijn zus is een bijzonder mens. Hoewel ze geen echt gesprek kan voeren kan ze zich wel verstaanbaar maken, antwoord geven op een vraag en aangeven wat ze wil.
Mijn ouders hadden gehoopt dat ze iets zou worden. Dat is niet gebeurd: ze kan niet lezen, niet schrijven, geen beroep uitoefenen en je weet vaak niet wat er in haar omgaat.
Maar ze voelt wat genegenheid is, tederheid, afstand en nabijheid. Ze voelt wat goedheid is en schenkt degenen die goed voor haar zijn haar vertrouwen. Dan blijft ze in je buurt en volgt ze je op de voet, waar je ook gaat.
Ze leeft, zit, kijkt, luistert en is er eenvoudig.
Soms lijkt ze gelukkig, maar ze kan ook angstig, gespannen, onrustig of verdrietig zijn zonder dat je weet waarom, ze wordt echter rustig wanneer je bij haar blijft zonder iets te zeggen.
Als je voor haar zingt, zingt ze mee. Ze herinnert zich elke melodie die ze ooit gehoord heeft en luistert ook graag naar muziek. Dan hoor je haar vaak zachtjes mee neuriën of zingen.
Wanneer ze zich op haar gemak voelt kan ze je recht aankijken en imiteert ze elk gebaar dat je maakt. Ook zegt ze je na, woorden, hele zinnen met precies dezelfde intonatie. En als je lacht doet zij dat ook.
Ze houdt ook van dansen want toen ik haar een keer muziek liet horen en voor haar wilde dansen, stond ze onmiddellijk op en danste ze met me mee. Daarbij keek ze me aan en het was alsof de zon doorbrak op haar gezicht.
En wanneer het stil is in en om haar heen schenkt ze je een van haar heldere, zachtmoedige ogenblikken waardoor je weer weet wat ertoe doet, ook al heb je daar geen woorden voor. Die zijn ook eigenlijk niet nodig.

Over de auteur

"Ik ben geboren in 1950 in Sittard. Sinds mijn jeugd dans, schrijf en schilder ik graag. Ik hou ook van verhalen, muziek en van de natuur. Het zelf vertellen en schrijven van verhalen is ontstaan in de tijd waarin ik leefde en werkte met kinderen. In het contact met hen heb ik gemerkt dat een onbevangen waarneming, een speelse geest en het vermogen je te verbinden kunnen leiden tot een verhaal. De meeste verhalen waren voor deze kinderen bedoeld. Andere verhalen nodigden me uit om te delen met een groter publiek. Zo is dit boekje ontstaan."

Reviews

2015-08-27 17:28:10 | Door: Pierre Heldens | Waardering:
De verhalen van Celine zijn pareltjes, ontleend aan situaties in haar eigen leven. Het zijn vaak kleine situaties waar ze toch de diepgang van weergeeft. Opvallend is de rake typering van mensen en situaties en haar compacte en klare taal.

2015-08-18 20:30:28 | Door: Vincent Willemsen | Waardering:
Ogenschijnlijk korte verhalen, maar als je ze goed leest zijn het stuk voor stuk grote verhalen, die langere tijd bij blijven, die je stuk voor stuk raken, je doen glimlachen.

2015-08-17 13:51:08 | Door: Hannah Verdegaal | Waardering:
Liefdevolle observaties, sprankelende humor, warme zachte taal. Wat fijn om door je meegenomen te worden naar momenten van ontroering, aandacht, met een glimlach. Het zijn de kleine dingen die het doen...

2015-08-16 20:05:21 | Door: Marc de Haas | Waardering:
Een meesterwerkje. Gebeurtenissen uit het leven van Celine worden prachtig beschreven, de kracht zit hem daarbij in de eenvoud. Het doet nadenken, even stilstaan en soms lachen.

2015-08-16 21:19:54 | Door: Myrthe | Waardering:
Knap hoe Celine veel vertelt in haar korte verhalen. Pakkend beschreven.

2015-08-06 12:25:04 | Door: Jita Elbers | Waardering:
Wat een weldadig boekje.Ik voelde hoe waardevol je rijke innerlijk leven, je open hart en je liefdevolle en open blik zijn. Ik heb ervan genoten hoe je in je verhalen de binnenkant van mensen en van jezelf beschrijft.

2015-08-05 14:45:15 | Door: Hadewych Werner
Wat een prachtig boekje heb je geschreven en samengesteld. Je opmerkingsgave en je manier van verwoorden is heel fijnzinnig. Een kleinood, iets kostbaars dus... Ik las het bijna in een keer uit, maar heb het bij pagina 20 toch maar even weggelegd, dan heb ik nog wat voor een ander moment.

2015-08-04 11:20:28 | Door: Marina Dorsman
Je verhalen raken me; het zijn allemaal juweeltjes met een eigen klankkleur. Dank je wel!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Voor wie weet te wachten...

Auteur:

Celine Heldens

Categorie:

Verhalen

Aantal pagina's:

34

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

17-07-2015

ISBN:

978-94-0221-836-7 / 9789402218367

Vaste prijs:

€ 12,95

Waardering:

  • (8)