Gouden Kranen

Cora Leek

Category: Novels
  • (1)

€ 19,05
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Barbara van den Vondel ziet met lede ogen aan hoe families in haar omgeving warme banden onderhouden. Zelf ziet ze haar kinderen en kleinzoon nooit meer. Dan besluit ze te achterhalen hoe haar familieband zo kon verbrokkelen.
Als meer dan vijftig regeringsleiders naar Den Haag kunnen komen om dreigende wereldproblemen te bespreken, moet het haar lukken haar eigen top te houden om het spook van de eenzaamheid te verdrijven. Dat doet ze net als die wereldleiders in stijl: in het Amstel Hotel, een hotel met gouden kranen.

Barbara van den Vondel: een vrouw met een missie.

From the book

Waarom wil ik dit eigenlijk, was de vraag die Barbara zichzelf stelde toen ze de beelden van de verschillende kamers en suites met alle mogelijke aanvullende wensen langsging.
De weelde van de kamers, de elegante inrichting, alle extra’s van een butler tot een bindweefselmassage, dat was niet haar wereld. En toch werd ze op magische wijze aangetrokken tot die luxe alsof ze hongerde naar ... Waarnaar? Een stap doen in een andere wereld, even haar stille schemer achter zich laten? Niet piekeren over het gemis van Max, niet afwachten of de kinderen iets van zich lieten horen, even niet voor zichzelf hoeven zorgen? Niet geconfronteerd worden met de familiedrukte van de gezinnen om haar heen? Was het een behoefte aan vakantie, eindelijk, na tien jaar van alleen zijn?
En hoe zou het zijn om daar in haar eentje te logeren? Ze zou niet rekenen op dagelijks gezelschap van de kinderen. Hoogstens verwachtte ze, na hun aanvankelijke verbazing en kritische vragen, dat ze los van elkaar nieuwsgierig op bezoek zouden komen. Dat zou betekenen dat ze in haar eentje in het restaurant zou zitten. Was dat zoveel anders dan thuis in haar eentje eten? Legde ze de lat niet te hoog door een grootse fantasiewereld te scheppen alsof ze in een sprookje stapte? En een verblijf langer dan een week paste niet binnen haar budget, dus ze zou hoe dan ook snel terugkeren naar haar dorpje in Brabant.
De twijfel sloeg toe. En geen Max die haar eens bij haar schouders kon pakken om haar te vragen waar ze in godsnaam mee bezig was.
Opeens voelde ze een rilling langs haar rug lopen. Het was donker geworden en het was tijd om iets te gaan eten.
In haar eentje.

About the author

"Een warme familieband onderhouden is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Om oog te hebben voor het gemis van veel ouders en grootouders hoef je niet zoals ik jarenlang als maatschappelijk werker gewerkt te hebben. Is er iets boeienders dan op zoek te gaan naar de rol die je zelf speelt in je omgeving? Het is mijn stellige overtuiging dat er perspectief lonkt voor wie openstaat voor verandering en zijn verwachtingen durft bij te stellen."

Reviews

2015-08-13 10:29:39 | By: Annette Leek | Rating:
Verhaal waarin eigentijdse familiebanden mooi en prettig leesbaar uitgelicht worden!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Gouden Kranen

Author:

Cora Leek

Category:

Novels

Number of pages:

202

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

24-07-2015

ISBN:

978-94-0221-840-4 / 9789402218404

Price:

€ 19,05

Language

Dutch

Rating:

  • (1)