Ik was die blauwe - 13 jaar fan van het American Footballteam Amsterdam Admirals

Niels Root

Category: Sports and Games
  • (3)

€ 19,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Niels: "Fan zijn van een kleine, relatief onbekende sport in Nederland. Het is niet altijd even gemakkelijk, maar mijn periode als fanatiek aanhanger van professioneel American Footballteam Amsterdam Admirals was er een om nooit te vergeten. Fanatisme en frustratie gingen vaak hand in hand, maar de liefde voor de sport won altijd. Langzaam maar zeker groeide ik uit tot misschien wel het gezicht van de league. Iedereen kende 'die blauwe'. Zowel als fan, journalist als flag football speler leefde ik mij ruim een decennium lang helemaal uit. Tot de NFL, de Amerikaanse moedercompetitie, de stekker er onverwacht en genadeloos uit trok."

From the book

Heel even had ik een waas voor mijn ogen. Ik zag niets meer en verloor de kracht in mijn benen. Als een vaatdoek hing ik over de railing, maar al gauw voelde ik hoe verschillende handen mij weer omhoog trokken. Van alle kanten werd ik geknuffeld en op de schouders geslagen. De Admirals hadden het geflikt. Na tien jaar droog te hebben gestaan, waren we eindelijk kampioen. Ik werd besprongen door uitbundige Duitse fans, die maar al te graag het feest met ons mee wilden vieren. Hoewel hun team niet eens in de finale stond, waren ze haast even blij als wij waren. Ik dacht op dat moment echter aan slechts één ding: ik wilde zo snel mogelijk naar mijn Oranje partner in crime om hem al huilend in de armen te vliegen.

About the author

"Ik ben in 1978 in Amsterdam geboren en ben mijn hele leven al gek van sport. Van 1995 tot en met 2007 was ik fanatiek fan van het inmiddels opgedoekte American Football team Amsterdam Admirals en de NFL Europe. Maar bijna tien jaar later geldt nog steeds: wie Admirals zegt, zegt al gauw Niels 'die blauwe' Root. Dit is mijn verhaal."

Reviews

2015-08-10 18:32:27 | By: Frank van der Velde | Rating:
Wat een fantastisch boek zeg van Niels Root. Heb hem in 2 dagen uitgelezen. Ik ben zelf niet zo bekend met american football. Maar kon zijn emoties en vreugde en verdriet, wel degelijk voelen!. Heb gelachen maar ook stiekum een traantje meegepikt! Het was net alsof ik iedere wedstrijd uit en thuis van fc utrecht mee maakte maar dan op een andere emotionele gevoel! Zo voelde het toen ik dit boek aan het lezen was. En kwamen ook al die memories van mijn fc utrecht weer voorbij. Niels bedankt voor je unieke mooie momenten die je met ons zo wil laten meelezen. Ben trots op je!. Ik ken je nog maar net maar de vriendschap is er niet minder om!

2015-08-10 18:53:52 | By: Marc | Rating:
Een must have boek voor Admiralsupporters, maar ook voor sportliefhebbers in t algemeen. Het boek geeft fantastisch weer hoe een diehard supporter samen met een hele groep zijn periode het American football heeft beleefd. Het boekje leest heerlijk weg en bezorgde mij kippevelmomenten afgewisseld met emotionele momenten.

2015-08-01 00:45:37 | By: Egon. | Rating:
Heerlijk en eerlijk boekje... Leest heel lekker weg en geeft een mooi beeld van geweldige herinneringen opWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik was die blauwe - 13 jaar fan van het American Footballteam Amsterdam Admirals

Author:

Niels Root

Category:

Sports and Games

Number of pages:

138

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

24-07-2015

ISBN:

978-94-0221-853-4 / 9789402218534

Price:

€ 19,00

Language

Dutch

Rating:

  • (3)